Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Gabor Sagmajster se vratio kući sa Dakar relija

2022.01.18
17:05
Forrás
Pannon RTV
Subotički motociklista je 11. put završio najtežu reli trku na svetu. U ukupnom plasmanu je takmičenje završio na 106. Mestu, a u konkurenciji takmičara bez mehaničara na 27. mestu.

Gabor Sagmajster je našoj ekipi pokazivao nagrade osvojene na ovogodišnjem Dakaru. Subotički motociklista je bio zadovoljan svojim nastupom.

„Veoma sam zadovoljan, zaista, uspeo sam, imao sam veoma malo tehničkih problema na ovogodišnjem Dakaru. Uvek se može ostvariti bolji rezultat od onoga što ja ostvarim, ali ja u poslednje vreme ne dajem sto posto, jer bio onda verovatno kraj bio helikopter i ozbiljna povreda. Gas dajem na oko 90-95 procenata. To se odrazilo i na rezultat, kasnio sam jedno 5-10 mesta, ja dobro znam zašto, ali inače je takmičenje prošlo jako dobro.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Na ovogodišnjem Dakaru su Gaboru Sagmajsteru pre svega problem predstavljali hladno vreme i jedna manja povreda skočnog zgloba. Ali ni na stazi nije bilo lako - dodao je motociklista.

„Mislim da je sedmi dan bio najveći problem. Nije bio problem sa mnom, već moj motor nije bio dovoljno jak za deonice sa dinama, koje je trebalo rešiti, ali snašao sam se, sišao sam sa dine i na kraju sam se popeo sa druge strane planine. Pokupio sam i „ček point” i uspeo sam da rešim problem.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Sagmajster je rekao da planira da nastupa na Dakaru i sledeće godine.

Gabor Sagmajster
Gabor Sagmajster
Dakar reli
Dakar Rali

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije