Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gabor Sagmajster uspešno završio i devetu etapu Dakar relija

2022.01.11
20:01
2022.01.12
17:25
Forrás
Pannon RTV
Subotički motorista dospeo je među kamionski saobraćaj te je u sporijem tempu, na 119. mestu dovezao svoj KTM. Emanuel Đeneš imao je ozbiljnih briga sa vozilom, ali je u utorak i on stigao na cilj.
Pannon RTV

Devetu merenu deoncu takmičari su vozili između Vadija i Davasira, a merena deonica iznosila je 287 kilometara. Etapa je bila brza sa nekoliko kilometara dina. Emanuelu Đenešu iz Rumunije na petom kilometru pokvarila se benzinska pumpa na zadnjem rezervoaru, što je takmičara iz Satu Marea  stavilo pred ozbiljan izazov.

„Video sam jednog arapskog gledaoca i hteo sam da odem do njega da pomogne, da pridrži motor kako bih ja presuo u flaše benzin iz zadnjeg tanka. Momak je počeo da trči, ali tako da mislim da ni motorom ga ne bih stigao, tako da sam odustao. Dečko je bio u papučama i po kamenu je tako počeo da trči, kao da sam šta ja znam šta hteo da mu uradim."

Pannon RTV

Srećom imao je dovoljno goriva u prednjem rezervoaru do narednog punkta za tankovanje, tako da je mogao da izvozi takmičenje i na kraju na 43. mestu stigne u cilj.

Gabor Sagmajster na današnjoj etapi nije imao briga osim što su ga sustigli automobili i kamioni, zbog čega je morao da skine gas.

„Rekao bih to da se na poziciji vidi da sam oprezno vozio. Moglo se ići i bržim tempom, ali bi bilo iscrpljujuće i mnogo rizičnije. Pokušao sam ovde na početku da postignem bolje rezultate, ali na žalost išlo je sa mnogo rizika, jer je deonica kamenita i ne bih voleo da me helikopterom transportuju."

Pannon RTV

U devetoj etapi takmičenja motorista pobedio je Hose Ignacio Kornejo Florimo iz Čilea sa svojom „hondom" i ovo mu je druga etapna pobeda na 44. Dakaru. U zbirnom Austrijanac Matias Valkner preuzeo je vođstvo od Sema Sanderlanda. Među automobilistima pobedio je vozač „tojote", Južnoafrikanac Giniel de Vilers, a u zbirnom njegov kolega iz ekipe Naser Al-Atiah i dalje vodi u kategoriji. Reli se  sutra nastavlja ka Bisi, gde će se odvijati 10. i 11. etapa.

Gabor Sagmajster
Dakar reli

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.