Ugrás a tartalomra
MTI Fotó: Molnár Edvárd

Glasanje u Subotici teče u redu

2018-04-08
18:50
Forrás
Pannon RTV
Izbori za mađarski parlament teku u redu, kaže predsednica subotičkog spoljnodiplomatskog izbornog predstavništva Gabriela Sabadoš.

Glasanje za mađarske parlamentarne izbore u Subotici se odvija u generalnom konzulatu, gde na raspolaganju stoji 5 kabina za glasanje, a popunjavanje glasačkog listića na licu mesta u kabini je omogućeno i invalidima. Izbori se održavaju od 6 časova ujutro do 19 sati uveče.

U Subotici je 1.945 lica preuzelo glasački materijal, te su mogli da ga predaju lično u generalnom konzulatu ili da ga poštom pošalju na adresu Nacionalne izborne kancelarije u Budimpeštu. Drugi su pak odlučili da danas glasaju na licu mesta. Jedna od njih, Juliana Marton David kaže da od glasanja zavisi budućnost, budućnost dece, kao i da se odlučuje o pitanjima koje su od životnog značaja.

Pomenuto izborno pravilo se odnosilo na državljane Mađarske koji nemaju prebivalište u Mađarskoj, dok oni mađarski državljani koji imaju prebivalište u Mađarskoj, a na dan izbora su se zadesili u Subotici mogu da glasaju samo ako su se prethodno prijavili. Među njima je i Ištvan Konkolj koji kaže da ima prijavljeno boravište u mestu Ižak i da je elektronski tražio da mu se omogući glasanje u Subotici kako ne bi morao da putuje u Ižak radi glasanja.

Tokom prepodneva se zbog priliva birača oformio i mali red. Predsednica subotičkog spoljnodiplomatskog izbornog predstavništva Gabriela Sabadoš kaže da glasanje protiče u redu i da nema vanrednih dešavanja.

Glasovi koji se budu prikupili u diplomatskim predstavništvima se neće prebrojavati na licu mesta, već će se otpremiti u Budimpeštu, gde će biti prebrojani.

glasanje
Subotica
mađarski izbori 2018

Najnovije

Najčitanije