Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Glavni kolovoz kroz Suboticu biće gotov do Božića

2019.11.21
18:14
Forrás
Pannon RTV
Radovi su važni zbog bezbednosti u saobraćaju i biće gotovi u zakazanom roku.

Radovi na glavnoj saobraćajnici u centru Subotice biće gotovi do Božića. Izvođač radova kaže da se i dalje drže dogovorenog roka. Grad je na konkursu Uprave za javna ulaganja Vojvodine dobio 73 miliona dinara za ovaj posao.

Prekopani kolovozi i glasne radne mašine dočekuju sve one koji žele da saobraćaju u centru Subotice. To otežava saobraćaj ne samo vozačima, nego i pešacima.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Popravka kolovoza počela još letos. Kako je planirano biće dodate saobraćajne trake za skretanje levo, što bi trebalo da olakša saobraćaj.

Veronka Elek: „Mene ni najmanje ne muči, jer kada završe, biće lepo. Ovako vozači voze malo sporije i više obraćaju pažnje na pešake, posebno na decu i na starije osobe."

Lajčo Zelić: „Ovo je jedna dobra stvar. Treba da prošire puteve, to će biti dobro za svakoga. Neće biti zastoja u saobraćaju. Mislim da je dobro to što rade. Sada je malo gužva, ali to treba istrpiti, treba sačekati."

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Rekonstrukcija je bila neophodna zbog bezbednijeg saobraćaja, rekao je za Pannon RTV Akoš Ujhelji, član Gradskog veća Subotice zadužen za oblast saobraćaja. „Sama investicija je realizovana u tri faze. U prvoj fazi smo izgradili saobraćajnu traku za skretanje levo kod bioskopa Zvezda. Tu je 90 odsto radova završeno, ostalo je samo asfaltiranje. U drugoj fazi, na raskrsnici kod Štrosmajerove ulice, biće izgradićeni semafor i system kamera, odnosno tu ćemo izvršiti nivelaciju puta. U trećoj fazi biće proširen kolovoz od pekare Arena do Glavne pošte."

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Radovi bi, prema planu trebalo da budu završeni do 26. decembra.

Subotica
Akoš Ujhelji

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.