Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Glumci Novosadskog pozorišta sahranili predstavu “Crni”

2020.01.28
17:35
Forrás
Pannon RTV
Ovaj komad je na taj način skinut sa repertoara. Ne samo publiku, već su i glumce tokom igranja iznenadili delovi, koji se ne nalaze u originalnom delu.

Predstava “Crni” nastala je 2017.godine. Zasnovana je na viteškoj drami Ištvan Baloga, koju je za scenu prepisao Robert Lenard. Delo govori o pobuni protiv potrošačkog društva.

Arpad Mesaroš, glumac, Novosadsko pozorište: „Na sreću, uspeli smo da sačuvamo suštinu. Potreban deo informacija je prešao. Nadam se da se priča mogla pratiti. Nije išlo na štetu priče to što su se u predstavi dešavale neočekivane stvari i preokreti, da su gledaoci ipak dobili jednu celinu.”

Komad vodi gledaoce u jednu alternativu Srbiju, u kojoj vlada velika napetost između Srba i Turaka.

Lehel Šoltiš, glumac Novosadskog pozorišta: „Tu zaista možete da glumite, imate potpunu slobodu. To je mnogo prijatnije za glumca. Mislim da ne samo ja, već i svi drugi čekamo ove sahrane predstava, jer tada se za nas otvara jedan drugačiji svet."

Sahrana predstave je nekada bila uobičajena pojava, ali se danas sve ređe susrećemo sa njom.

Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta: „Ovo poslednje igranje, i to sahranjivanje predstave znači da će u odnosu na originalnu režiju, u odnosu na već uigranu radnju, glumci, ali često i tehnika, pružiti različita iznenađenja. To je iznenađenje za publiku, ali svakako i za kolege."

Predstava je označila zatvaranje programa povodom 46. rođendana pozorišta. U program je predstava upisana pod nazivom “Crni”.

Novosadsko pozorište
Valentin Vencel
Arpad Mesaroš
Lehel Šoltiš
sahrana
predstava

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Kanjiži ukradene košnice

Početkom prošle nedelje je od pčelara Zoltana Čubrila iz Kanjiže ukradeno dve košnice. Materijalna šteta je značajna, a okolnosti krađe upućuju na mogućnost da su počinitelji iz pčelarske branše.