Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Glumci Novosadskog pozorišta sahranili predstavu “Crni”

2020.01.28
17:35
Forrás
Pannon RTV
Ovaj komad je na taj način skinut sa repertoara. Ne samo publiku, već su i glumce tokom igranja iznenadili delovi, koji se ne nalaze u originalnom delu.

Predstava “Crni” nastala je 2017.godine. Zasnovana je na viteškoj drami Ištvan Baloga, koju je za scenu prepisao Robert Lenard. Delo govori o pobuni protiv potrošačkog društva.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Arpad Mesaroš, glumac, Novosadsko pozorište: „Na sreću, uspeli smo da sačuvamo suštinu. Potreban deo informacija je prešao. Nadam se da se priča mogla pratiti. Nije išlo na štetu priče to što su se u predstavi dešavale neočekivane stvari i preokreti, da su gledaoci ipak dobili jednu celinu.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Komad vodi gledaoce u jednu alternativu Srbiju, u kojoj vlada velika napetost između Srba i Turaka.

Lehel Šoltiš, glumac Novosadskog pozorišta: „Tu zaista možete da glumite, imate potpunu slobodu. To je mnogo prijatnije za glumca. Mislim da ne samo ja, već i svi drugi čekamo ove sahrane predstava, jer tada se za nas otvara jedan drugačiji svet."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Sahrana predstave je nekada bila uobičajena pojava, ali se danas sve ređe susrećemo sa njom.

Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta: „Ovo poslednje igranje, i to sahranjivanje predstave znači da će u odnosu na originalnu režiju, u odnosu na već uigranu radnju, glumci, ali često i tehnika, pružiti različita iznenađenja. To je iznenađenje za publiku, ali svakako i za kolege."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Predstava je označila zatvaranje programa povodom 46. rođendana pozorišta. U program je predstava upisana pod nazivom “Crni”.

Novosadsko pozorište
Valentin Vencel
Arpad Mesaroš
Lehel Šoltiš
sahrana
predstava

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!