Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Glumci Novosadskog pozorišta sahranili predstavu “Crni”

2020.01.28
17:35
Forrás
Pannon RTV
Ovaj komad je na taj način skinut sa repertoara. Ne samo publiku, već su i glumce tokom igranja iznenadili delovi, koji se ne nalaze u originalnom delu.

Predstava “Crni” nastala je 2017.godine. Zasnovana je na viteškoj drami Ištvan Baloga, koju je za scenu prepisao Robert Lenard. Delo govori o pobuni protiv potrošačkog društva.

Pannon RTV/Bognár Róbert

Arpad Mesaroš, glumac, Novosadsko pozorište: „Na sreću, uspeli smo da sačuvamo suštinu. Potreban deo informacija je prešao. Nadam se da se priča mogla pratiti. Nije išlo na štetu priče to što su se u predstavi dešavale neočekivane stvari i preokreti, da su gledaoci ipak dobili jednu celinu.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Komad vodi gledaoce u jednu alternativu Srbiju, u kojoj vlada velika napetost između Srba i Turaka.

Lehel Šoltiš, glumac Novosadskog pozorišta: „Tu zaista možete da glumite, imate potpunu slobodu. To je mnogo prijatnije za glumca. Mislim da ne samo ja, već i svi drugi čekamo ove sahrane predstava, jer tada se za nas otvara jedan drugačiji svet."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Sahrana predstave je nekada bila uobičajena pojava, ali se danas sve ređe susrećemo sa njom.

Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta: „Ovo poslednje igranje, i to sahranjivanje predstave znači da će u odnosu na originalnu režiju, u odnosu na već uigranu radnju, glumci, ali često i tehnika, pružiti različita iznenađenja. To je iznenađenje za publiku, ali svakako i za kolege."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Predstava je označila zatvaranje programa povodom 46. rođendana pozorišta. U program je predstava upisana pod nazivom “Crni”.

Novosadsko pozorište
Valentin Vencel
Arpad Mesaroš
Lehel Šoltiš
sahrana
predstava

Slične vesti

Najnovije

17:30, Frissítve: 17:47

Haj-tek škola u Bečeju

U Osnovnoj školi „Petefi Šandor” u Bečeju otvorena je savremena, digitalna učionica. Ova obrazovna ustanova je na konkursu „Haj-tek škola”, Grupacije „Mesaroš”, dobila sredstva u visini od 30 miliona forinti.
12:15, Frissítve: 17:02

Kabare u Čoki

Ženski hor Kulturno umetničkog društva „Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, predstavio je u sredu uveče, u Domu kulture u Čoki, svoju predstavu pod nazivom „Kabare”.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.