Ugrás a tartalomra
Facebook

Godinu dana Vojvođanske humanitarne grupe za licitaciju

2021.07.26
17:33
Forrás
Pannon RTV
Grupa formirana na Fejsbuku pomogla je velikom broju bolesne dece i odraslih, a svi koji su prijavili nešto za licitaciju, ili su kupovali bar jednom, pomogli su onima koji su u nevolji.

Oliver Pal Gajodi, Konstantić Janković i Andrea Mudrić. Između ostalih i njima je u ovih godinu dana pomogla Vojvođanska humanitarna grupa za licitaciju (Vajdasági jótékonysági licitcsoport). Cilj ove grupe je da prodajom putem licitacije pomogne osobama koje pate od teških bolesti.

„Rad grupe u prvih pola godine grupa bio je fokusiran  isključivo i jedino na Olivera. Za njega je 2. januara sakupljen iznos od preko dva miliona evra. Nakon toga redom su dolazili korisnici u grupu. Počeli smo sa deset korisnika, a sada ih već ima 15" kaže Zolna Gajdoš Bajus, administratorka Vojvođanske  humanitarne grupe za licitaciju.

Facebook

Ova humanitarna grupa postoji već godinu dana zahvaljujući ljudima dobre volje – kaže Ela Dobo, jedna od osnivača grupe. Stranica sada već ima 30 hiljada članova, ali i u pozadini mnogi rade na tome da ova grupa funkcioniše na odgovarajući način. Na primer, nije svejedno ko i šta postavlja za licitaciju.

„Pravila Fejsbuka, ono što on ne zabranjuje, dakle postoji lista zabrana, to smo posebno naglasili u grupi. Dakle, sve ono što nije zabranjeno može se postaviti u grupi. To se odnosi na predmete, odnosno na usluge" objašnjava Ela Dobo, jedna od osnivača Vojvođanske humanitarne grupe za licitaciju.

Facebook

Ova Fejsbuk grupa imala je i veliku ulogu u lečenju Andree Mudrić. Za njenu operaciju na Tajlandu novac je sakupljen krajem aprila. Iz azijske zemlje vratila se kući pre nekoliko dana: „S obzirom da je prvi rođendan humanitarne grupe, čestitam joj. Zaista se nadam da će ova grupa još dugo postojati, jer nam mnogo znači. Ja sam živi primer za to koliko njih se udružilo i da je sve moguće.  Veliko hvala i želim Vam sve najbolje."

Facebook

Ova humanitarna grupa i nadalje će organizovati dobrotvorne akcije. Prva naredna će biti u petak, u formi licitacije od 18 časova,  a za Lanu Jovanović, devojčicu koja boluje od SMA.

Vojvođanska humanitrana grupa za licitaciju
Oliver Pal Gajodi
Andrea Mudrić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.