Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gornji Breg: Potraga za uskršnjim jajima

2019-04-20
20:17
Forrás
Pannon RTV
Šesti put je organizovana uskršnja potraga za jajima. Veliki broj dece iz Gornjeg Brega i okolnih naselja je učestvovalo u akciji.

Mališani su se dali u potragu za jajima, savladavali prepreke i pokazali sportske veštine i na taj način se pripremali za uskršnje praznike. Učestvovali su u igrama spretnosti a koje se vezuju za Uskrs. Vreme je pogodovalo organizovanom događaju, tako su se mališani i oni malo stariji zajedno družili u prirodi.

Ove godine se za uskršnje igre formiralo 15 ekipa po pet članova. Aktivisti Centra za volontere Gornjeg Brega su svim učesnicima na kraju takmičenja uručili poklone. Iako je potraga za jajima bila u centru dešavanja, organizatori su pripremili još šest timskih igara za decu.

“Ove godine smo uveli neke novitete u igrama. Naš cilj je da svake godine imamo neke inovacije, da bude malo drugačije. Ove godine biće i zumba za decu, a ko ne želi da pleše, može da učestvuje u kreativnim radionicama” rekao je Norbert Os Sabo, predsednik Centra za volontere Gornjeg Brega.

Primarni cilj Uskršnje portage za jajima je priprema za Uskrs kroz igru, ali događaj ima važnu ulogu za izgradnju zajednice u selu.

Gornji Breg
uskršnja jaja

Slične vesti

Najnovije

09:20, Frissítve: 19:10

Koliko je zdrava bebi hrana?

U hrani za bebe sadržaj šećera je previsok – oglasila se Svetska zdravstvena organizacija. SZO je zbog toga ne preporučuje bebama mlađim od šest meseci.

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.