Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gornji Breg: Potraga za uskršnjim jajima

2019-04-20
20:17
Forrás
Pannon RTV
Šesti put je organizovana uskršnja potraga za jajima. Veliki broj dece iz Gornjeg Brega i okolnih naselja je učestvovalo u akciji.

Mališani su se dali u potragu za jajima, savladavali prepreke i pokazali sportske veštine i na taj način se pripremali za uskršnje praznike. Učestvovali su u igrama spretnosti a koje se vezuju za Uskrs. Vreme je pogodovalo organizovanom događaju, tako su se mališani i oni malo stariji zajedno družili u prirodi.

Ove godine se za uskršnje igre formiralo 15 ekipa po pet članova. Aktivisti Centra za volontere Gornjeg Brega su svim učesnicima na kraju takmičenja uručili poklone. Iako je potraga za jajima bila u centru dešavanja, organizatori su pripremili još šest timskih igara za decu.

“Ove godine smo uveli neke novitete u igrama. Naš cilj je da svake godine imamo neke inovacije, da bude malo drugačije. Ove godine biće i zumba za decu, a ko ne želi da pleše, može da učestvuje u kreativnim radionicama” rekao je Norbert Os Sabo, predsednik Centra za volontere Gornjeg Brega.

Primarni cilj Uskršnje portage za jajima je priprema za Uskrs kroz igru, ali događaj ima važnu ulogu za izgradnju zajednice u selu.

Gornji Breg
uskršnja jaja

Slične vesti

Najnovije

20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće
15:33, Frissítve: 19:59

Poznati glasovi u Zenti

Mali broj budimpeštanskih pozorišta može se pohvaliti sa toliko poznatih sinhronih glasova, kao što je to slučaj sa Novim pozorištem. Njihova predstava "Ljudi glasovi" govori o toj profesiji.
16:47, Frissítve: 19:59

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.

Najčitanije

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.