Ugrás a tartalomra

Građani do danas predali ukupno 102.818 komada oružja

2023.06.29
12:13
Forrás
Tanjug
Građani Srbije su u okviru akcije "Predaj oružje", od 8. maja do danas policiji predali ukupno 102.818 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, rečeno je za Tanjug u MUP-u.

Od početka akcije predato je 77.003 komada oružja, 4.045.246 komada municije i 25.815 komada minsko - eksplozivnih sredstava, a u te brojke uračunato je legalno, nelegalno i oružje i ekplozivne naprave koje su predate nakon smrti lica.

Građani mogu još danas i sutra da predaju oružje bez ikakve krivične odgovornosti, bez potrebe da se legitimišu, ostavljaju podatake o sebi i dokazuju poreklo oružja.

oružje
Srbija

Najnovije

17:27, Frissítve: 18:04

Pripremni kamp za fakultet u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite na fakultetima, i to u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Na kursu učestvuje oko 50 đaka, koji nakon srednje škole žele da nastave svoje školovanje na fakultetu.

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.