Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gradi se Mađarski kulturni centar na Paliću

2019-06-24
20:59
Forrás
Pannon RTV
Do početka jeseni bi Mađarski kulturni centar na Paliću trebao biti izgrađen.

Planirano je da se radovi na izgradnji Mađarskog kulturnog centra na Paliću završe do jeseni. Vrednost projekta je 78 miliona dinara, a objekat će da obezbedi prostor za kulturna društva i dešavanja.

Zidovi su već podignuti, radi se krov, uskoro sledi izolacija te vodovod. Kiša je proteklih dana usporila radove, ali izvođači će moći da se pridržavaju roka i 30. avgusta predaju zgradu na korišćenje. Šef gradilišta Ljubomir Milošev kaže da situacija nije kritična, da neće biti problema, problema može da bude samo sa radovima koji zavise od vremenskih prilika, što se odnosi na postavljanje krova, fasadu i spoljne delove, ali se ne računa na veće probleme jer to nisu veliki radovi i po svemu sudeći će zavisno od vremenskih prilika biti okončani.

Izgradnja se vrši u sklopu prekograničnog projekta Intereg IPA pod nazivom "Raznobojna saradnja". Zamenica gradonačelnika Timea Horvat kaže da je cilj projekta izgradnja dva kulturna centra, mađarskog na Paliću i srpskog u Morahalomu. Glavni cilj projekta je da vodi kulturnom i turističkom razvoju sa obe strane granice da sa obe strane etničke zajednice upoznaju običaje jedni drugih, tradiciju, veru, kulturu, umetnost.

Mađarski kulturni centar ima 150 članova, a objekat koji se gradi neće biti samo njihov, već će u njemu i druge organizacije moći da održavaju svoje manifestacije.

Palić
Mađarski kulturni centar

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije