Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Gradi se novi nadvožnak iznad Y-kraka

2021.06.21
16:03
Forrás
Pannon RTV
Započinje izgradnja nadvožnjaka preko Y-kraka na Pačirskom putu.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Obilaznica oko Subotice nazvana Y-krak, koja je predata na korišćenje 2019. godine, otežava rad zemljoradnika koji imaju zemlju sa druge strane puta, te je zbog toga prošle godine već podignut jedan nadvožnjak, a sada su započeli radovi na izgradnji drugog na Pačirskom putu.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Radi se o potezu između kružnog toka ka Bačkoj Topoli i kružnom toku ka Somboru. Radovi su započeli 18. juna, a izvođači su dobili rok od 180 dana, planira se da bude gotov do kraja godine. Iz republičkog budžeta izdvojeno je potrebnih 250 miliona dinara. Gradi se od armiranog betona, dužine oko 80, a širine 10,5 metara - kaže Emeše Urban Lalić, državna sekretarka za infrastrukturu. Ona je naglasina da će ovaj nadvožnjak rešiti brojne probleme, najviše zemljoradnicima koji saobraćaju Pačirskim putem i kojima je bilo jako teško da pređu preko autoputa. Izgradnjom mosta se rešava taj problem te će oni bez problema moći da idu do svojih njiva, kao što se rešava i problem drugih učesnika u saobraćaju koji koriste taj pravac.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Nadvožnjak će imati pešačku stazu koju će moći po potrebi da koriste i biklisti - rekao je zamenik gradonačelnika Imre Kern i dodao da će stubovi koji su loše sagrađeni u prvoj fazi pre 31 godinu trebati da se uklone. Oni će biti srušeni, a novi stubovi će biti podignuti na novim temeljima, biće od armiranog betona sa horizontalni držačima, što će saobraćaj na ovom delu da učini bezbednijim.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Radove je obišla i Anita Dimoski, pomoćnica ministra infrastrukture zadužena za železnički transport Anita Dimoski. Predsednik skupštine grada Subotice Balint Pastor je tim povodom govorio o dve važne investicije, rekavši da će sledeće godine da započne izvođenje radova izgradnje železničke pruge Beograd-Budimpešta na delu koji prelazi preko nas, te da će želenica Segedin-Subotica biti gotova do sledećeg septembra. Rezultat svega toga je da će Subotica biti privlačnija nego što je bila u proteklih 110-120 godina jer istorija pokazuje da tamo gde prođe železnica dolazi do ekonomskog razvoja – kazao je Pastor i dodao da će pored toga će biti omogućeno da se za 30-40 minuta stigne iz Subotice do Segedina i obrnuto, što će da dovede do rasta cena nekretnina, ojačaće privreda Subotice, a učenici i radnici koji rade sa druge strane granice će udobnije i brže prelaziti.

Y-krak
Subotica
Imre Kern
Dr. Balint Pastor
Emeše Urban Lalić

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!