Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Gradi se prvi hotel sa četiri zvezdice u Bečeju

2021.08.03
18:23
2021.08.03
18:31
Forrás
Pannon RTV
Procenjena vrednost novog projekta je 65 miliona evra. Investitor već gradi jedan manji hotel u gradu, ali će kompleks čija je izgradnja planirana na prostoru starog hipodroma biti mnogo veći od toga.

Preduzeće „Artur Bergman" iz Budimpešte kupuje zemljište za izgradnju hotela, banje i akva parka u Bečeju. Kamen temeljac svečano je položen pre tačno pet meseci, i od tada se gradi prvi hotel sa četiri zvezdice u Bečeju, „Hotel Ekperience". Ulaganje na parceli koja se nalazi u Zmaj Jovinoj ulici, a koje podržava i Fondacija „Prosperitati", finansira preduzeće „Artur Bergman" iz Budimpešte. Kompanija sada kupuje blizu 10 hektara zemljišta na starom hipodromu, ali takođe kupuje i nekretninu Javnog preduzeća „Komunalac".

Mikloš Gal, generalni direktor preduzeća „Artur Bergman", Budimpešta: „Nedostaje još jedan deo nekretnina, želimo da kupimo još nekretnina, to će se dogoditi u drugoj polovini ove godine. Nakon toga planiramo da u roku od dve godine počnemo i sa fizičkom realizacijom projekta. Ove dve godine su svakako neophodne za planiranje, pripremne radove, jer u našoj grupaciji verujemo da je nedostatak planiranja priprema za neuspeh."

Pannon RTV/Rácz László

Ovo nije prvi put da u Bečeju najavljuju izgradnju banje, upravo zbog toga mnogi sa jednom dozom skepticizma prihvataju najnovije planove. Igor Kiš, predsednik Skupštine opštine Bečej: „Na nivou planova, ovo je tema u politici i javnom diskursu najmanje 30 godina i bilo je raznih interesovanja, ali sve dok neko ne uloži milion evra u parcelu, sopstvenog kapitala, to zaista ukazuje na ozbiljne namere, jer niko ne bi rizikovao toliko novca ako nema ozbiljne namere."

Pannon RTV

Predviđeno je da se na blizu 40 hiljada kvadratnih metara izgradi hotel sa više od 300 soba, velnes i konferencijski centar i akvapark. Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej: „Nadam se da će kompleks biti završen za pet godina. Ranije smo imali problem jer smo imali 2-3 potencijalna investitora i pokušali smo da ove parcele prilagodimo njihovim potrebama. Sada po prvi put imamo investitora čije zamisli se poklapaju sa našim idejama."

Mikloš Gal je rekao da će budući kompleks omogućiti zapošljavanje najmanje 300 ljudi, a takođe računaju i na lokalne dobavljače.

Bečej
hotel
akvaparka i velnes

Slične vesti

Najnovije

18:16, Frissítve: 17:07

Započela obuka MNS-a iz srpskog jezika

Za program u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta prijavilo se 87 učenika. U prve dve nedelje, od 4. do 15. jula, u Subotici, Bačkoj Topoli, Senti, Kanjiži, Bečeju i Temerinu radiće se u učionicama.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!