Ugrás a tartalomra

Gradonačelnik Subotice predstavio dva projekta u Minhenu

2019-10-08
18:20
Forrás
Pannon RTV
Subotica je među vojvođanskim gradovima koji se predstavljaju na mihnenskom sajmu.

Lokalna samouprava traži investitora za prijašnju kasarnu „Kosta Nađ" te za realizaciju palićkog Akva parka. Grad Subotica je zajedno sa sedam gradova iz Vojvodine učesnik minhenskog sajma Real Ekspo koji se održava od 7. do 9. oktobra i koji je najveća evropska manifestacija za ulagače. Ove godine sajam reflektuje šest kategorija, među kojima su inovacije, maloprodaja te logistika. Delegaciju Subotice predvodi gradonačelnik Bogdan Laban. Predstavljen je razvojni plan nekadašnje kasarne „Kosta Nađ" te palićkog Akva parka. Gradonačelnik je izjavio da postoje i mogućnosti i za proširenje ljudskih resursa u industrijskoj zoni u Malom Bajmoku.   

Bogdan Laban
Minhen
Real Ekspo

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.