Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Gradonačelnik Subotice predstavio rezultate jednogodišnjeg rada

2021.09.15
19:33
2021.09.16
13:07
Forrás
Pannon RTV
Stevan Bakić smatra svojim najvećim uspehom što je doveo u red gradske finansije. Kako je rekao, dug je trenutno samo 111 miliona dinara, ali bi se to do kraja godine smanjilo na 91 milion.

Subotica je sredinom 2020. godine imala dug od 350 miliona dinara prema Trezoru, a dug Apoteka Subotica je takođe pao na teret grada. Putni troškovi onih koji rade u obrazovanju nisu bili pokriveni kada je sadašnji gradonačelnik Stevan Bakić preuzeo dužnost gradonačelnika.

"U onom momentu kada sam došao za gradonačelnika, ugovorne obaveze ove lokalne samouprave bile su 214 miliona dinara. Sa današnjim danom dug je 111 miliona. Uspeli smo 103 miliona dinara da vratimo. Očekujem da ćemo do kraja godine ovo svesti na 91 milion, i to je istorijski rezultat."

Pannon RTV/Raffai Csaba

O uspesima i daljim ciljevima u obrazovanju izvestila je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvenu delatnost u Subotici, a o tekućim i planiranim ulaganjima za naredno razdoblje, prvenstveno o tekućim radovim na pozorištu, govorila je Zagorka Panić, menadžerka Grada.

"Trenutno je u toku faza VIII/2 vrednosti je 830 miliona dinara i u toku je javna nabavka za izbor izvođača. Radovi na VIII/2 fazi su ustvari preostali radovi, to je završetak zanatsko-elektro-mašinskih radova u salama, vertikalna i horizontalan komunikacija, a deo podrumskog prostora i komercijalni deo do sive faze. Ovom VIII/2 fazom ćemo scenu pozorišta staviti u funkciju. I možemo nakon VIII/2 faze očekivati prve predstave u pozorištu."

Pannon RTV/Raffai Csaba

Još se ne zna kada će se ova faza završiti. Takođe je najavljeno da će uskoro biti podignut spomenik Kralju Petru I., da će biti izgrađena ambulanta na Prozivci, avanturistički park u Zoološkom vrtu Palić, obnavljaju se putevi i formiraće dva trening centra za dualno obrazovanje u dve subotičke srednje škole, tehničkoj i hemijskoj školi.

Subotica
Stevan Bakić

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:08

Mađarska nacionalna politika živi svoje zlatno doba

Zahvaljujući mađarskim novinarima u dijaspori, može se reći da mađarska nacionalna politika trenutno živi svoje zlatno doba - rekla je Katalin Sili na Konvenciji udruženja mađarskih novinara u dijaspori, koje je održano u mađarskom mestu Tengelic.
18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".

Najčitanije