Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Green Future: Valmar, Azaria, Colonia i mnogi drugi izvođači

2022.08.12
11:11
2022.08.12
16:11
Forrás
Panon RTV
Nakon pauze od dve godine, vrata Green Future festivala u Senti su ponovo otvorena. Zainteresovane očekuje široka i šarena muzička paleta, pogodna za više starosnih grupa.

Green Future festival će ponovo biti održan u Senti. Interesovanje je veliko, jer je ovaj, jedan od najpoznatijih vojvođanskih događaja imao prinudnu pauzu od dve godine. Stiglo je i mnogo mladih koji će se ove godine po prvi put upoznati sa atmosferom festivala.

Noemi Olej, Senta: "Biću ovde sva tri dana i došla sam zbog Valmara i Azarije. Sviđaju mi se, mislim da je ovaj stil dobar i meni se sviđaju."

Događaj je posetilo i mnogo njih iz okoline.

Tibor Čičman, Mol: "Ovo je moja četvrta godina da ponovo dolazim na Green Future. Svaki dan sam tako došao da sam znao koga ću da slušam. U Srbiji, u ovako malom selu, za mene je ovo festival na koji dolazim tako da se veoma dobro provedem. Zato sam došao na Valmara, na primer na Jaminara, na ovako poznatije izvođače."

Panon RTV

Pored stranih izvođača, nastupaju i mnogi domaći bendovi. „Phrenia" osnovana 2013. godine, po drugi put učestvuje na festivalu. Četvoročlana grupa koja predstavlja moderan, elektronski, rok-metal stil mnogo gostuje u Mađarskoj, ali su po njima najbolji nastupi u Vojvodini.

Julian Gordan, frontmen benda „Phrenia": „Zaista volimo da sviramo u Vojvodini zato što smo iz Vojvodine. Ovde imamo jednu veoma dobru grupu fanova, a i vojvođani su divlje životinje, tako da smo imali veoma dobre žurke sa njima."

Lea Dobričić, Nusha, Colonia, Voyage - samo su neki od ostalih izvođača.

Panon RTV

Atila Tajti, glavni organizator: „Festival Green Future je u suštini omladinski festival, možemo reći da je to omladinski tehno festival, kako je i počeo. Ali danas to nije samo omladinski i nije samo tehno. Predstavljamo mnoge muzičke stilove i otvoreni smo prema mnogim starosnim grupama."

Gosti festivala imaju priliku i da kampuju, a oni sa trodnevnom propusnicom mogu besplatno koristiti i bazen u Senti, gde su organizatori pripremili dnevne žurke.

Green Future
koncert

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.