Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hladno vreme utiče i na pse lutalice

2020.12.06
13:01
2020.12.06
15:33
Forrás
Pannon RTV
Udruženje za zaštitu životinja i životne sredine „Lajka" iz Sente vodi brigu o sve više pasa. Ne mogu da prime sve pse lutalice, kapaciteti su im ograničeni, ali ni obezbeđivanje obroka nije lako.

Zimski period teško pada i psima koji su ostali na ulici, zbog toga treba voditi računa i o njima. Udruženje ima blizu 45 štićenika koje – u nedostatku stalnog objekta – smeštaju kod privremenih staralaca. Osim nabavke u hrani, tokom zime najviše im je potrebna slama, koju je bolje stavljati u kućice za pse od ćebeta ili sunđera.

Na žalost, Udruženje „Lajka" zbog nedostatka prostora ne može da prihvati sve životinje, ali zato psima na ulici može svako da pomogne. Beata Pete, potpredsednica Udruženja za zaštitu životinja i životne sredine „Lajka" iz Sente kaže: „Tokom zime i za njih je najvažnije da redovno dobiju da jedu. Ukoliko neko ispred kuće ostavi hranu za pse i to je velika pomoć. Kao i vodu, što je veoma važno jer u ovo doba teže nalaze vodu, možda tek ispod snega, jer je sve smrznuto. Dakle, u ovom periodu je isto veoma važno da imaju vode. Sneg nije dovoljan da im nadoknadi potrebu za vodom."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Beata kaže da je osim toga velika pomoć ukoliko se na ulicama postave kutije obložene najlonom i postavljene slamom, jer tu psi lutalice mogu da se sklone od kiše i snega.

lutalice
psi
hladno
Lajka
Senta
pas

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.