Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hleb Mađara

2021.07.27
17:39
2021.07.27
18:33
Forrás
Pannon RTV
Dečji osmeh vredi više od svih para, kaže organizator, Savez agrarnih udruženja Vojvodine.

U organizaciji Saveza agrarnih udruženja Vojvodine vojvođanski poljoprivrednici učestvuju u programu Hleba Mađara – 15 miliona zrna pšenice. Tokom godina se darovana količina žita popela sa nekoliko stotina kilograma na preko 20 tona.

Donacije se prikupljaju u Senti, očekuje se novi rekord. Uključili su se i proizvođači iz Ade, koji već 11 godina daruju pšenicu. Savetnica za gazdinstva opštine Ada Valeria Vilagoš kaže da su se priključili Ada, Mol, Doline i verovatno će Utrine, ukupno oko 40-42 poljoprivrednih proizvođača, koji su ove godine prikupili 2.250 kilograma, dakle svake godine sve više.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Iz opštine Novi Kneževac se priključilo 18 zemljoradnika, koji su prikupili 850 kilograma. Nora Otot, savetnica za gazdinstva opštine Novi Kneževac kaže da poljoprivrednici rado učestvuju jer pomažu porodicama sa malom decom i institucije koje se bave decom.

Prikupljena pšenica se menja za brašno i daće se kao podrška institucijama koje se bave decom iz naše okoline, udruženjima porodica sa puno dece, učeničkim domovima, siromašnima...

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Predsednik Saveza agrarnih udruženja Vojvodine Mikloš Nađ kaže da svake godine naglašavaju kako dečji osmeh vredi više od svih para. Ove godine se nadamo da će biti povećana prošlogodišnja količina, a do sada je već prikupljeno preko 6 tona, dodao je. I ove godine će se prikupiti šaka žita iz svih džakova koja će odneti u Opustaser 6. avgusta na svečano spajanje svog žita prikupljenog u Karpatskom basenu.

Hleb Mađara

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.