Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

I bez kočija Salaško pozorište kreće na put po Vojvodini

2021.07.25
12:37
2021.07.25
18:25
Forrás
Pannon RTV
Salaško pozorište pred brojnom publikom u Kavilu izveo je premijeru predstave pod imenom „Kazimir i Karolina freak show".

U narednom periodu ova predstava igraće se u više naselja u Vojvodini, a zainteresovani tačna mesta i datume igranja mogu da prate na Fejsbuk stranici Salaškog pozorišta (Tanyaszínház).

Laku zabavu u letnjoj večeri mogli su da očekuju oni koji su u subotu uveče otišli do Kavila, do umetničke kolonije Salaškog pozorišta, odakle su i zvanično „Kazimir i Karolina freak show" krenuli na svoj put.

„Nestrpljivo smo očekivali, mi smo došli iz Mola, i interesuje nas predstava „Kazimir i Karolina" jer smo tako čuli da će ovo biti jedan novi oblik ove predstave. Tim pre smo bili nestrpljivi da vidimo Salaško pozorište, jer prošle godine ovo nije moglo biti održano i nedostajalo nam je" kaže Tibor Vilagoš iz Mola.

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Predstava koja prikazuje uspone i padove u jednoj vezi, izvedene iz svakodnevnih životnih dešavanjima, u umetničkoj i rediteljskoj zamisli pokazuje privrženost i međusobno razumevanje između ljudi, na šta je posebno obratio pažnju Robert Lenard, reditelj ovog komada.

„Kazimira i Karolinu sam izabrao između mnogih drugih mogućnosti jer je mesto dešavanja originalne drame Oktoberfest i smatrao sam da to može da se izbaci u jednom ovakvom miljeu salaškog pozorišta. Moguće je od njega napraviti jedan veliki cirkus, jedan veliki šou zabavnog parka i na kraju se to i dogodilo, međutim materijal se malo opirao našim nastojanjima, i u to je uloženo dosta energije da to malo izgladimo, ali na kraju mislim da smo uspeli" kaže Robert Lenard, reditelj.

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Mada trupa Salaškog pozorišta više ne ide seoskim kočijama kao što su to činili nakon osnivanja, ali i dalje je cilj ove umetničke trupe nepromenjen – da prenesu ljubav prema umetnosti do stanovnika malih mesta.

„Smatram da je pozorište, kao i kultura, jedno od temeljnih stubova i da je bitno za čovečanstvo, jer može da nauči mnogim stvarima. Ukoliko pozorište stigne do mesta do kojih ne dolaze javna pozorišta, ljudi ipak imaju prilike da dobiju ovaj „kulturni paket" koji bi inače tokom godine izostao iz naših života" kaže Danijel Gomboš, direktor Salaškog pozorišta.

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Nakon premijere predstava  „Kazimir i Karoline freak show" u Kavilu, kreće na put i narednih dana između ostalog igraće se u Srbobranu, Feketiću i Malom Iđošu

Salaško pozorište
Kavilo

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.