Ugrás a tartalomra

I ove godine "Zimski susreti" u Novom Itebeju

2018.01.05
20:30
Forrás
Pannon RTV
Serija kulturnih manifestacija "Zimski susreti" u Novom Itebeju organizuju se i ove godine, u senci obnove Doma kulture.

"Zimski susreti" su najstarija kulturna manifestacija ovog tipa u Banatu, koja je prvi put upriličena 1976. godine, po ideji Ferenca Deaka, rođenog Itebejca. Manifestacija se nije održavala tokom ratova devedesetih godina, a prošle godine je takođe pauzirala zbog obnove Doma kulture.


Predsednik saveta mesne zajednice Jožef Kerekeš kaže da od ranijih 1.100 meštana nije ostalo više od 800 duša. Uprkos tome, ove godine su uspeli da ponovo pokrenu manifestaciju koja će ovih zimskih dana okupiti selo, uključujući i one koji su otišli, a sada se povremeno vraćaju u posete.


Otvorenje ovogodišnje serije manifestacija biće 27. januara i tokom naredna dva meseca održaće se festival kobasica, susret plesača narodnih plesova, pozorišne predstave, svečano polaganje venaca kod spomenika Lajošu Košutu. Završna manifestacija održaće se 17. marta.

Novi Itebej

Najnovije

07:46

Uhapšen zbog droge i oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su sedamnaestogodišnjeg Subotičanina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.
16:14, Frissítve: 16:56

Raznovrsna ponuda na pijaci u Adi

Lepo voće, sveže povrće i široka ponuda dočekala je kupce u subotu ujutru na pijaci u Adi. Zahvaljujući gotovo letnjem vremenu, već od ranih jutarnjih sati ljudi su se okupljali oko prodavaca.

Najčitanije

Novi život “Fidelinke”

Investicije u jednu od najpoznatijih fabrika mlinske industrije – između ostalog i sa ovom temom bavi se emisija “Javni poslovi”.

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Da li će se ove godine saditi više soje?

Poljoprivrednici se žale na sušu, koja je vrlo neuobičajena za ovo doba godine. Prema vremenskim pokazateljima, u poređenju sa prosekom od poslednjih pedesetak godina, za trećinu manje padavina je bilo u mesecu februaru i martu.