Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

I SVM i SNS zadovoljni izbornim rezultatima u Novom Kneževcu

2018.02.12
18:14
2018.02.12
18:22
Forrás
Pannon RTV
Počele su da stižu reakcije na izbore za mesne zajednice održane u opštini Novi Kneževac, koji su održani juče.

Lider liste Srpske napredne stranke u Srpskom Krsturu je izrazio svoje zadovoljstvo izbornim rezultatom. Radovan Jančić kaže da je SNS osvojila većinu u Novom Kneževcu, Srpskom Krsturu, Đali, i Banatskom Aranđelovu. On dodaje da je Savez vojvođanskih Mađara jedini izašao na izbore u mesnoj zajednici Majdan/Rabe.

Pannon RTV

Predsednik opštinske organizacije SVM Nandor Ujhelji je rezultat ocenio kao istorijski rekavši da su dobili značajno više glasova od građana nego pre četiri godine, mada se broj osvojenih mandata nije povećao. "U Novom Kneževcu smo i do sada imali tri mandata i tu poziciju smo ojačali na taj način što smo u odnosu na rezultate od pre četiri godine dobili preko 40 posto više glasova". U Banatskom Aranđelovu je to 50 posto, dok će u savetu mesne zajednice Majdan/Rabe svih pet članova biti predstavnici SVM.

Saveza vojvođanskih Mađara
Srpska Napredna Stranka
Novi Kneževac

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.