Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

I SVM i SNS zadovoljni rezultatima u Bačkoj Topoli

2017.12.18
16:49
Forrás
Pannon RTV
Kandidati za članove saveta mesnih zajednica koje je podržao Savez vojvođanskih Mađara su na nedeljnim izborima u većinski mađarskim selima osvojili većinu, a SNS je pobedila u većinski srpskim selima

SVM je većinu osvojio u Bačkoj Topoli, Bajši, Pačiru, Gunarašu i Pobedi, dok su kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka ostvarili većinu u sedam većinski srpskih naselja. Od 15 mesnih zajednica u Bačkoj Topoli, izbori su održani u njih 12, jer su u Gunarašu, Krivaji i Staroj Moravici izbori već ranije održani.


Kandidati koji uživaju podršku SNS su u Bačkoj Topoli osvojili četiri mesta u savetu mesne zajednice, dok su pobedu ostvarili u Bačkom Sokolcu, Gornjoj Rogatici, Karađorđevu, Malom Beogradu, Njegoševu, Tomislavcima i Panoniji. Poverenik SNS za Bačku Topolu Nemanja Simović izrazio je tim povodom zadovoljstvo zbog korektne političke atmosfere i dodao da smatra da je SNS uz svog koalicionog partnera SVM još jednom pokazala nadmoćnost na političkoj sceni Bačke Topole.


Koalicija SVM i Demokratske stranke vojvođanskih Mađara je u savetu mesne zajednice Bačka Topola osvojila 17 od 21 mesta, te je predsednik mesne organizacije Arpad Fremond izjavio da su od 3.783 izašlih osvojili 2.360 glasova, što je jako velik rezultat kojem se jako raduju jer odavno nisu imali toliku zastupljenost. U Bajši je SVM zauzeo svih 15 mesta, u Pačiru 12 od 15, u Gunarašu 18 od 19, u Pobedi 10 od 15. Izlaznost u Bačkoj Topoli je bila 27%, Pobedi 54%, Bajši 26%, Gunarašu 26, a Pačiru 30%, što se smatra dobrim rezultatom za izbore mesnih zajednica – naglasio je Arpad Fremond, predsednik lokalne organizacije SVM.

 

Savez vojvođanskih Mađara
Srpska Napredna Stranka
Bačka Topola

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.