Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

I SVM i SNS zadovoljni rezultatima u Bačkoj Topoli

2017.12.18
16:49
Forrás
Pannon RTV
Kandidati za članove saveta mesnih zajednica koje je podržao Savez vojvođanskih Mađara su na nedeljnim izborima u većinski mađarskim selima osvojili većinu, a SNS je pobedila u većinski srpskim selima

SVM je većinu osvojio u Bačkoj Topoli, Bajši, Pačiru, Gunarašu i Pobedi, dok su kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka ostvarili većinu u sedam većinski srpskih naselja. Od 15 mesnih zajednica u Bačkoj Topoli, izbori su održani u njih 12, jer su u Gunarašu, Krivaji i Staroj Moravici izbori već ranije održani.


Kandidati koji uživaju podršku SNS su u Bačkoj Topoli osvojili četiri mesta u savetu mesne zajednice, dok su pobedu ostvarili u Bačkom Sokolcu, Gornjoj Rogatici, Karađorđevu, Malom Beogradu, Njegoševu, Tomislavcima i Panoniji. Poverenik SNS za Bačku Topolu Nemanja Simović izrazio je tim povodom zadovoljstvo zbog korektne političke atmosfere i dodao da smatra da je SNS uz svog koalicionog partnera SVM još jednom pokazala nadmoćnost na političkoj sceni Bačke Topole.


Koalicija SVM i Demokratske stranke vojvođanskih Mađara je u savetu mesne zajednice Bačka Topola osvojila 17 od 21 mesta, te je predsednik mesne organizacije Arpad Fremond izjavio da su od 3.783 izašlih osvojili 2.360 glasova, što je jako velik rezultat kojem se jako raduju jer odavno nisu imali toliku zastupljenost. U Bajši je SVM zauzeo svih 15 mesta, u Pačiru 12 od 15, u Gunarašu 18 od 19, u Pobedi 10 od 15. Izlaznost u Bačkoj Topoli je bila 27%, Pobedi 54%, Bajši 26%, Gunarašu 26, a Pačiru 30%, što se smatra dobrim rezultatom za izbore mesnih zajednica – naglasio je Arpad Fremond, predsednik lokalne organizacije SVM.

 

Savez vojvođanskih Mađara
Srpska Napredna Stranka
Bačka Topola

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.