Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

2022.05.15
17:44
2022.05.15
19:43
Forrás
Pannon RTV
Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Automobili neprekidno pristižu na granični prelaz Horgoš-Reske na autoputu, na kojem su u ranim popodnevnim satima pripadnici granične policije radili u dve kolone. Na srpskoj strani je vreme zadržavanja bilo samo 10-15 minuta. Nakon toga je međutim usledilo iznenađenje, neprijatan prizor. Dve granice su se sastavile, već u ranim popodnevnim časovima. Vozači su morali da računaju na najmanje sat vremena čekanja. „Idemo u Gedele. Uvek dolazimo na ovaj granični prelaz, kada idemo iz Srbije. Još sat vremena i možda ćemo preći."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Saobraćaj usporava i to što je u toku obnova graničnog prelaa. Radovi će trajati oko godinu i po dana. Nadležni preporučuju putnicima da po mogućnosti koriste neki drugi prelaz. Zbog zatvaranja određenih traka, čekanje za vozače kamiona je već i sada duže.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Dugačak red se u nedelju popodne formirao i na malom graničnom prelazu Horgoš-Reske. Većina ljudi ne razume zašto se prelaz granice odvija tako sporo, mnogi se žale na dugo čekanje.

„Stojimo ovde već više od sat vremena. Bilo je oko jedan i petnaest kada smo stigli. Veoma sporo se pomera, rade veoma sporo. Možda ćemo morati da sačekamo i četrdeset minuta, ili dobrih pola sata, kakvim tempom rade. Veoma sporo, već su jako dosadni."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Pre polaska na put se svakako isplati informisati na sajtu „police.hu", na sajtu Auto-moto saveza Srbije, odnosno u grupama na društvenim mrežama, koje su posvećene situaciji na prelazima, a na raspolaganju vam je i aplikacija „BorderVatcher". Situacija na graničnim prelazima se naime menja iz minuta u minuta. Bliži se i period letnjih godišnjih odmora, pa se na prelazima mogu očekuju još duža zadržavanja.

granica
granični prelaz
Horgoš-Reske

Najnovije

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.