Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Imre Kern: Izgradnja srpske deonice dobro napreduje

2019-07-08
22:10
Forrás
Pannon RTV
Završetak deonice železničke pruge Budimpešta-Beograd između Beograda i Novog Sada moguć do 2021. godine.

Izgradnja deonice između Subotice i Novog Sada počinje sledeće godine – rekao je Imre Kern za RTV Panon.

Moguć završetak srpske deonice železničke pruge Budimpešta-Beograd za 3, a mađarske deonice za 5 godina – čulo se na osmom sastanku srpsko-mađarsko-kineske radne grupe zadužene za izgradnju železničke pruge. Na sastanku u Beogradu održanom u petak je rečeno da je ugovor o izgradnji mađarske deonice pruge potpisan u junu, kad je izgradnja na srpskoj strani već bila u toku. Nakon sastanka, državni sekretar za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Imre Kern je za RTV Panon rekao da se na bilatelarnom sastanku sa mađarskom stranom razgovaralo i o rekonstrukciji pruge Subotica-Segedin, koja će pored prevoza putnika olakšati i teretni saobraćaj. Sa državnim sekretarom razgovarala je Anamaria Markovič.

Imre Kern
Beograd-Budimpešta
pruga

Slične vesti

Najnovije

21:04

Danas je Dan mađarske kulture

Pozorišnim predstavama, uručivanjem nagrada, koncertima, izložbama, promocijama knjiga, pesničkim i muzičkim večerima širom države i van njenih granica praznuje se Dan mađarske kulture.

Najčitanije

Glavobolja zbog starog automobila?

Zagađenje vazduha je postalo najgorući problem današnjice. Sve naslovnice i istaknuti članci u srpskim novinama govore o tome. Iz dana u dan se uvode nove mere.