Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Imunizacija protiv korona virusa u Bačkoj Topoli nastavljena i tokom vikenda

2021-01-23
16:28
2021-01-23
17:31
Forrás
Pannon RTV
Sve one koji su se prijavili za vakcinaciju, čekaju na punktu za vakcinaciju, koji je formiran na opštem odeljenju Doma zdravlja „Dr Janoš Hadži", između 8 i 15 časova.
Pannon RTV/Huszár Dániel

Od početka vakcinacije, u opštini Bačka Topola, kinesku vakcinu Sinofarm primilo je oko 330 građana.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Masovna imunizacija stanovništva protiv korona virusa u opštini Bačka Topola počela je u sredu. Prvog dana su 62 dobrovoljca primila vakcinu Sinofarm, kineske proizvodnje. Naredni dan se broj vakcinisanih udvostručio, a u petak je čak 142 građana primilo prvu dozu vakcine. Dr Čila Ileš, direktorka Doma zdravlja „Dr Janoš Hadži" u Bačkoj Topoli je zadovoljna brojem prijavljenih za vakcinaciju. Kako je istakla prijavljeni na vakcinaciju stižu u zakazano vreme, ali vakcinišu i one koji dolaze bez poziva. „Danas i sutra imamo isti broj dobrovoljaca, 144 pacijenta dnevno. Kao što vidite, oni koji su prijavljeni za vakcinaciju dolaze u velikom broju. Gotovo polovinu dobrovoljaca, koji su prijavljeni za ovaj dan, već smo vakcinisali. Ovde sada čekaju oni koji popunjavaju jedan upitnik, zatim ih pregleda lekar i vakcinu mogu primiti u ordinaciji. Tako da vakcinacija ide dobrim tempom, bez žurbe. Nakon vakcinacije, vakcinisani će ostati u čekaonici još oko 30 minuta, kako je to i preporučeno."

Pannon RTV/Huszár Dániel

Bračni par Meheš iz Stare Moravice čekao je u čekaonici Doma zdravlja u Bačkoj Topoli, kako bi isteklo pola sata nakon vakcinacije, i kako su rekli dobro se osećaju. Do sada ih je zaraza zaobišla, ali oboje se bore sa visokim krvnim pritiskom i dijabetesom, pa su zbog toga odlučili da se vakcinišu. Marija Meheš, Stara Moravica: „U ovom trenutku ne osećam ništa, baš ništa, mesto ubrizgavanja nije krvarilo, nije bolelo, tako da trenutno ne mogu da se požalim ni na šta. Nadam se da ni neće biti ništa."

Pannon RTV/Huszár Dániel

78-godišnji Ištvan Jagodič takođe ne želi da izostane, doputovao je iz Stare Moravice da primi vakcinu. Čeka da primi i drugu dozu, koju će moći da primi u roku od dve, ili najviše četiri nedelje.
„- Tako sam mislio, da pokušamo, svi to rade, ne želim ni ja da zaostanem za drugima.
- Kako se osećate nakon što ste primili vakcinu?
- Odlično, nema problema, videćemo kasnije."

Dom zdravlja u Bačkoj Topoli raspolaže sa još više od hiljadu doza vakcina, što će, kako procenjuju, biti dovoljno za oko nedelju dana. Do danas je inače 35 zdravstvenih radnika u toj zdravstvenoj ustanovi moglo da primi vakcinu Fajzer.

imunizacija
vakcinacija
Bačka Topola
vikend
vakcina
koronavirus

Slične vesti

Najnovije

14:51, Frissítve: 15:01

Novi rast cena goriva

Cene goriva u Srbiji su povećane, a očekuju se i dalja poskupljenja. Akcize na gorivo su u zemlji porasle 15. februara, to je jedan razlog, dok je drugi rast cene nafte na svetskom tržištu.

Najčitanije

U Kanjiži dostupne tri vrste vakcina

Stanovnici opštine Kanjiža mogu da biraju među tri vrste vakcina. Osim američko-nemačkog „Fajzer-Bajontek" cepiva i kineskog „Sinofarma", dostupna je britansko-švedska vakcina „Astra Zeneka".