Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Infrastrukturna ulaganja lokalnih samouprava uz pomoć pokrajine

2021.02.17
17:53
2021.02.17
19:19
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinska vlada obezbedila je više od 3,3 milijarde dinara za ekonomski razvoj 24 lokalne samouprave.

Ulaganja se odnose na infrastrukturu, zaštitu voda, vodoprivredu, osnovno obrazovanje i sport u Vojvodini.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Predstavnici lokalnih samouprava su ugovore potpisali u zgradi Pokrajinske vlade. Očekuje se da će postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Malom Iđošu biti završeno još ovog leta. Radovi na skladištenju otpadnih voda trajaće još dve godine. Opština je dobila sredstva u visini od 307 miliona dinara. Marko Lazić, predsednik opštine Mali Iđoš: „Ovo će rešiti problem Krivaje, odnosno probleme stanovnika malog Iđoša. U narednim godinama apliciraćemo i za izgradnju kanalizacione mreže. Ako ove tri investicije stavimo pod jedan šešir i spojimo ih, konačno će biti završena izgradnja kanalizacije u opštini Mali Iđoš."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Predsednik opštine Bačka Topola, Adrian Satmari, potpisao je dva ugovora. Gotovo 200 miliona dinara opredeljeno je za nastavak izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i za izgradnju nove deonice glavnog kanala za sakupljanje, u dužini od kilometra. „Što se tiče postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, građevinski radovi bi trebali biti završeni ove godine. Za leto planiramo probni rad. Uređaj bi mogao biti pušten u rad od jeseni. Što se tiče kanalizacije, nakon potpisivanja ugovora, sprovešćemo javnu nabavku i raspisati tender. Negde tokom leta i ova investicija bi trebalo da bude završena."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, kaže da će se čišćenje Krivaje u dužini od oko 60 kilometara odvijati korak po korak. On j dodao da će se nakon završetka ovog višegodišnjeg procesa obezbediti bolji uslovi za život stanovnicima tog područja. „Iz severnobanatskog okruga dolazi mnogo zahteva za investicije, koje nismo predvideli u ovogodišnjem pokrajinskom budžetu, ali izdvojili smo sredstva iz rezerve. Javno skrećem pažnju predstavnicima lokalnih samouprava iz Severnog Banata da prate mogućnosti za konkurisanje. Za ostvarivanje njihovih planova doprinećemo iz rezervnih fodnova."

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Predsednik Pokrajinske vlade je dodao da bi Narodno pozorište Subotica takođe moglo da bude završeno još ove godine. Pijace u Kikindindi i Vojlovici biće predate na upotrebu u roku od najviše 90 dana. Pored toga, obezbeđen je dodatni novac za održavanje regionalne putne mreže, obnovu Doma kulture u Vrbasu, odnosno za troškove preostalih radova na Gradskom stadionu u Zrenjaninu.

lokalna samouprava
pomoć
pokrajinska vlada
infrastruktura
ulaganja
Mali Iđoš
Bačka Topola
Igor Mirović
Marko Lazić
Adrian Satmari
ugovor

Slične vesti

Najnovije

17:30, Frissítve: 17:47

Haj-tek škola u Bečeju

U Osnovnoj školi „Petefi Šandor” u Bečeju otvorena je savremena, digitalna učionica. Ova obrazovna ustanova je na konkursu „Haj-tek škola”, Grupacije „Mesaroš”, dobila sredstva u visini od 30 miliona forinti.
12:15, Frissítve: 17:02

Kabare u Čoki

Ženski hor Kulturno umetničkog društva „Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, predstavio je u sredu uveče, u Domu kulture u Čoki, svoju predstavu pod nazivom „Kabare”.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.