Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Institut za javno zdravlje iz Kikinde upućuje poziv

2020-03-26
19:49
Forrás
Pannon RTV
Poziv svim građanima opštine Kanjiža koji su između 6. i 19. marta boravili u Mađarskoj, a granicu su prešli uz mađarsku ličnu kartu ili mađarski pasoš

Institut za javno zdravlje iz Kikinde upućuje poziv svim građanima opštine Kanjiža koji su između 6. i 19. marta boravili u Mađarskoj, a granicu su prešli uz mađarsku ličnu kartu ili mađarski pasoš, da se bez odlaganja jave na broj telefona Doma zdravlja Kanjiža: 024 874-213. Nakon prijave moraju se pridržavati dobijenih uputstava. Svi mogu da računaju na rešenje sanitarnog inspektora koji nalaže 28 dana karantina a navedeni period se računa od dana ulaska u zemlju. Rešenje će biti uručeno od strane policije.

Kao i u svim ostalim slučajevima karantina i oni koji su se vratili iz Mađarske od dobijanja rešenja do isteka karantina su u obavezi da se jednom dnevno, na broju telefona koji je naznačen u rešenju, izveštavaju o svom zdravstvenom stanju. Pored ove mere moraju da računaju i na policijsku kontrolu izvršavanja karantina.

Građani koji su nakon 12. marta ušli u Srbiju sa srpskim pasošem, trebaju da računaju na odredbe nadležnih organa. Cilj mera je u svakom slučaju sprečavanje daljeg širenja epidemije prouzrokovano korona virusom.

Institut za javno zdravlje
poziv
granica

Najnovije

17:15, Frissítve: 19:55

Vakcinacija u Senti se odvija bez prekida

Do sada je skoro 600 građana opštine Senta već primilo vakcinu protiv korona virusa. Vakcina se trenutno daje onima, koji su prilikom registracije izabrali kinesku vakcinu Sinofarm, odnosno onima, koji nisu izabrali ni jednog određenog proizvođača.
16:45, Frissítve: 19:56

Danas počinje emisija „Javni poslovi"

U redakciji Pannon RTV-a kolege su tokom dana već uveliko pripremale teme za emisiju. Informativni emisiju Pannon televizije gledaoci mogu pogledati svakog radnog dana od 18 časova i 5 minuta, posle našeg televizijskog Dnevnika.
16:06, Frissítve: 19:56

Praznik subotičkog „Paulinuma"

Biskupska klasična gimnazija „Paulinum" u Subotici, proslavila je praznik „Obraćenje Svetog Pavla", obeležavanjem Dana škole i proštenjem. Tom prilikom su se prisetili svetog apostola Pavla, po kome je škola dobila ime.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.