Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Institut za javno zdravlje iz Kikinde upućuje poziv

2020-03-26
19:49
Forrás
Pannon RTV
Poziv svim građanima opštine Kanjiža koji su između 6. i 19. marta boravili u Mađarskoj, a granicu su prešli uz mađarsku ličnu kartu ili mađarski pasoš

Institut za javno zdravlje iz Kikinde upućuje poziv svim građanima opštine Kanjiža koji su između 6. i 19. marta boravili u Mađarskoj, a granicu su prešli uz mađarsku ličnu kartu ili mađarski pasoš, da se bez odlaganja jave na broj telefona Doma zdravlja Kanjiža: 024 874-213. Nakon prijave moraju se pridržavati dobijenih uputstava. Svi mogu da računaju na rešenje sanitarnog inspektora koji nalaže 28 dana karantina a navedeni period se računa od dana ulaska u zemlju. Rešenje će biti uručeno od strane policije.

Kao i u svim ostalim slučajevima karantina i oni koji su se vratili iz Mađarske od dobijanja rešenja do isteka karantina su u obavezi da se jednom dnevno, na broju telefona koji je naznačen u rešenju, izveštavaju o svom zdravstvenom stanju. Pored ove mere moraju da računaju i na policijsku kontrolu izvršavanja karantina.

Građani koji su nakon 12. marta ušli u Srbiju sa srpskim pasošem, trebaju da računaju na odredbe nadležnih organa. Cilj mera je u svakom slučaju sprečavanje daljeg širenja epidemije prouzrokovano korona virusom.

Institut za javno zdravlje
poziv
granica

Slične vesti

Most

Najnovije

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Najčitanije