Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Inter Pingpong 3 se odvija u onlajn prostoru

2020.11.25
18:15
2020.11.25
18:20
Forrás
Pannon RTV
Manifestacija pod nazivom „Inter Pingpong", održava se po treći put. Događaj zajednički sprovode Stolnoteniski sportski klub iz Segedina i Stonoteniski klub Senta, u okviru jednog uspešnog IPA projekta.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Glavni cilj programa je pružanje mogućnosti za zajednički razvoj mađarsko-srpskog pograničnog regiona, u ovom slučaju putem sporta, uz podršku Evropske unije.

Saradnja između dva sportska kluba započela je pre oko 10 godina. Tada su prvi put zajedno učestvovali u jednom IPA projektu.

Zoltan Melik, trener u Stonoteniskom klubu Senta: „Na naše iznenađenje već na prvom IPA pozivu smo dobili sredstva. Prvi poziv se još nije ni završio, a odmah je raspisan drugi, za koji smo se takođe prijavili. Dakle neprekidno, na kraju prvog je već počeo drugi."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Program „Inter Pingpong 3" započeo je 1. oktobra 2020. godine i trajaće 16 meseci u oba grada. Program uključuje promociju stonog tenisa u školama, zajedničko stvaranje podmlatka, a pored toga i organizaciju treninga i kampova za takmičare u invalidskim kolicima, kao i organizaciju integrisanih takmičenja. Zbog epidemioloških ograničenja, sve to za sada mogu da ostvare samo u onlajn prostoru.

Kristian Heredi, predsednik Stonoteniskog kluba Senta: „Treninge možemo organizovati u onlajn prostoru ili uz njegovu pomoć. Na primer, možemo održavati treninge sa dvosmernom komunikacijom. Segedin daje instrukcije pola sata, Senta daje instrukcije pola sata, a onda na profesionalnom nivou razgovaramo o tome šta dalje."

Opština Senta u potpunosti podržava saradnju ove vrste, jer istu vidi kao sjajnu priliku za umrežavanje.

Aleksandar Zelić, član Opštinskog veća Sente zadužen za sport i omladinu: „Za nas je veoma važna saradnja sa gradovima sa druge strane granice, da se razvijamo, da stvaramo mogućnosti za decu da se bave sportom, za profesionalne i rekreativne sportiste."

Ukupna vrednost programa „Inter Pingpong 3" iznosi 99.845 evra, od toga Evropska unija obezbeđuje 84.689 evra. Program se završava 31. januara 2022. godine. 

Inter Pingpong 3
onlajn
prostor
IPA
stoni tenis
Segedin
Senta

Najnovije

19:34, Frissítve: 19:39

Vakcinacija se u Beogradu odvija bez zastoja

Svakodnevno više hiljada građana u srpskoj prestonici primi vakcinu protiv virusa korona. Jedna od odluka gradskog rukovodstva je da mobilne punktove za imunizaciju smesti u javne prostore. Za cilj je postavljeno vakcinisanje 750 hiljada Beograđana.
17:06, Frissítve: 17:32

Obnavlja se spomen kuća Bana Jelačića

Država Srbija obezbedila je 100 hiljada evra za unutrašnje uređenje spomen kuće Josipa bana Jelačića. Fasada kulturno istorijskog spomenika je već obnovljena, sada je na redu i unutrašnje uređenje.

Najčitanije

Subotička crvena kovid zona

Ekipa Televizije "Pannon" je dobila dozvolu za snimanje u crvenoj zoni kovid bloka Opšte bolnice Subotica, tamo gde se leče najteži pacijenti. Snimili smo potresne snimke!