Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Inter Pingpong 3 se odvija u onlajn prostoru

2020-11-25
18:15
2020-11-25
18:20
Forrás
Pannon RTV
Manifestacija pod nazivom „Inter Pingpong", održava se po treći put. Događaj zajednički sprovode Stolnoteniski sportski klub iz Segedina i Stonoteniski klub Senta, u okviru jednog uspešnog IPA projekta.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Glavni cilj programa je pružanje mogućnosti za zajednički razvoj mađarsko-srpskog pograničnog regiona, u ovom slučaju putem sporta, uz podršku Evropske unije.

Saradnja između dva sportska kluba započela je pre oko 10 godina. Tada su prvi put zajedno učestvovali u jednom IPA projektu.

Zoltan Melik, trener u Stonoteniskom klubu Senta: „Na naše iznenađenje već na prvom IPA pozivu smo dobili sredstva. Prvi poziv se još nije ni završio, a odmah je raspisan drugi, za koji smo se takođe prijavili. Dakle neprekidno, na kraju prvog je već počeo drugi."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Program „Inter Pingpong 3" započeo je 1. oktobra 2020. godine i trajaće 16 meseci u oba grada. Program uključuje promociju stonog tenisa u školama, zajedničko stvaranje podmlatka, a pored toga i organizaciju treninga i kampova za takmičare u invalidskim kolicima, kao i organizaciju integrisanih takmičenja. Zbog epidemioloških ograničenja, sve to za sada mogu da ostvare samo u onlajn prostoru.

Kristian Heredi, predsednik Stonoteniskog kluba Senta: „Treninge možemo organizovati u onlajn prostoru ili uz njegovu pomoć. Na primer, možemo održavati treninge sa dvosmernom komunikacijom. Segedin daje instrukcije pola sata, Senta daje instrukcije pola sata, a onda na profesionalnom nivou razgovaramo o tome šta dalje."

Opština Senta u potpunosti podržava saradnju ove vrste, jer istu vidi kao sjajnu priliku za umrežavanje.

Aleksandar Zelić, član Opštinskog veća Sente zadužen za sport i omladinu: „Za nas je veoma važna saradnja sa gradovima sa druge strane granice, da se razvijamo, da stvaramo mogućnosti za decu da se bave sportom, za profesionalne i rekreativne sportiste."

Ukupna vrednost programa „Inter Pingpong 3" iznosi 99.845 evra, od toga Evropska unija obezbeđuje 84.689 evra. Program se završava 31. januara 2022. godine. 

Inter Pingpong 3
onlajn
prostor
IPA
stoni tenis
Segedin
Senta

Slične vesti

Najnovije

18:24

U Beogradu redovi za vakcinaciju

Danas je na punktu za vakcinaciju kod Beogradskog sajma bila veća gužva nego ikad pre za primanje vakcine. Zbog velikog interesovanja, u glavnom gradu Srbije, ovih dana će se otvoriti još dva punkta za vakcinaciju, na kojima će moći da se vrši masovn
17:51

„Pupljenje" u Bečeju

Sinoć je u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor" u Bečeju održan svečani program pod nazivom „Pupljenje", povodom Dana mađarske kulture. U okviru predstave publika je mogla da dobije uvid u poeziju i ljubavni život Lerinca Saboa.
16:54, Frissítve: 17:05

Pešačenje u prirodi, razgledanje okoline Horgoša

Pešačka tura, u okviru koje su zainteresovani mogli pogledaju znamenitosti u okolini Horgoša, počela je sa oko 70 učesnika. Zainteresovani su stigli iz nekoliko vojvođanskih mesta. Obilazak je organizovalo Društvo ljubitelja prirode iz Kanjiže.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.