Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Investicije u Somboru

2019-09-05
21:04
2019-09-05
21:15
Forrás
Pannon RTV
Ulaganjem više od dva miliona evra u industrijsku zonu u Somboru izgrađena je potpuna komunalna infrastruktura.

Po planu uskoro će se ovde graditi fabrike, i biće otvorena nova radna mesta. Ulaganje je podržala pokrajinska Vlada, a izgrađeno  je danas obišao i Igor Mirović.

U gradskom 82-om bloku ostvarena su značajna ulaganja, između ostalog izgrađeni su parkinzi i putevi – koje je danas obišao Igor Mirović u Somboru. Dušanka Golubović, gradonačelnica rekla je da će ova ulaganja pomoći u privlačenju investitora: „U bloku 82, kao stambenom i poslovnom delu grada u kojem je sada zahvaljujući komunalnom opremanju, moguće graditi i raditi pod daleko povoljnijim i lakšim uslovima. Najbolji primer za to je trenutno izgradnja jedne poliklinike, a nadamo se svakako i mnogim drugim izgradnjama na ovoj lokaciji."

Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade posetio je i somborsku srednju tehničku školu. Obećao je skoru obnovu škole izgrađene 1800-tih godina, kao i gradnju fiskulturne sale, umesto stare koja je u neupotrebljivom stanju. Mirović je potvrdio da postoje već zainteresovani za industrijsku zonu koji žele da ulažu u Somboru: „Sombor i pokrajinska vlada investirali su preko dva miliona evra u industrijsku zonu i već imamo zainteresovane i domaće i strane investitore koji će narednih godina ulagati u industrijsku zonu, izgrađivati industrijske kapacitete, nove fabrike, nove pogone, zapošljavati ljude iz Sombora i okoline."

Naselja Sombora uskoro mogu da se priključe na obnovljenu vodovodnu mrežu, a osim toga povećan je i kapacitet fabrike vode. U narednih nekoliko sedmica otpočeće i izgradnja puta između Stapara i Sivca – izneo je dalje planove Igor Mirović.

Sombor
investicije
Dušanka Golubović

Slične vesti

Najnovije

20:19

Fudbalsko ludilo u Mužlji

U Fudbalskom klubu "Lehel" u ovom banatskom selu, treninzi sa najmlađima počeli su pre pola godine, a broj dece koja igraju fudbal se već popeo na sto. Među njima je i dosta devojčica.

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.