Ugrás a tartalomra
Tanjug / Zoran Žestić

Investicije u Vojvodini iz budžeta Srbije

2020.12.08
16:48
Forrás
Pannon RTV
U Skupštini Srbije traje rasprava o budžetu za 2021. godinu. Brojne investicije u Vojvodini našle su se u budžetu – rekao je Akoš Ujhelji, poslanik SVM-a u svom obraćanju u parlamentu.

Budžet je planiran u nivou 1.336 milijardi dinara prihoda i rashoda u visini od 1.514 milijarde dinara. To znači da je očekivani budžetski deficit u narednoj godini 178 milijarde dinara. Od početka januara penzije će porasti za 5,9 odsto, minimalna zarada za 6,6 odsto, a očekuje se i rast zarada u javnoj sferi – rekao je Siniša Mali, ministar finansija. Istakao je da je za velika ulaganja izdvojeno 330 milijardi dinara, što čini 5,5 odsto BDP-a.

Ministar Siniša Mali je u svom izlaganju rekao da je država svojim merama značajno pomogla privrednicima, zaposlenima i penzionerima, te je zahvaljujući tome pad bruto društvenog proizvoda u Srbiji najniži u Evropi.

Tanjug / Zoran Žestić

U raspravi o budžetu za 2021. godinu, u ime Saveza vojvođanskih Mađara učestvovao je poslanik Akoš Ujhelji. U činjenici da su brojne investicije u Vojvodini našle mesto u budžetu vidi razloge za zadovoljstvo. Obnova Narodnog pozorišta u Subotici deo je programa Vlade i očekuje se da bude završena tokom 2021. godine.

„Za očekivane završne radove na zgradi Narodnog pozorišta u Subotici u budžetu za 2021. godinu nisu planirana sredstva. Za to postoje jednostavni razlozi, jer je početkom novembra sa rebalansom budžeta predviđeno 218, 6 miliona dinara, koji još uvek nisu utrošeni. Krajem 2019. godine ušli smo u takozvani prvi deo osme faze, što podrazuemva građevinske radove i radove na unutrašnjem uređenju, kao i uređenje pozorišne sale pozorišnom tehnikom" kaže Akoš Ujhelji, republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara.

Szerbiai RTV

Poslanik SVM-a naglasio je važnost razvoja kupališnog turizma, i u okviru toga u 2021. godini biće završen velnes centar na Paliću, kao i važnost izgradnje nadputnjaka iznad ipsilon kraka, i razvoj železničke pruge Subotica – Segedin i Subotica – Baja. Osim toga, pomenuo je i izgradnju regionalnih puteva, kao što je deonica između Čantavira i Oroma i proširenje graničnog prelaza Horgoš-Reske.

investicija
Vojvodina
Srbija
budžet
Akoš Ujhelji
SVM

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.