Ugrás a tartalomra
Városi Múzeum cégtábla
Pannon RTV/Szalai Adrián

IPA saradnja Subotice i Hodmezovašarhelja

2019-06-07
20:35
Forrás
Pannon RTV
Gradski muzej iz Subotice će u saradnji sa reformatskom crkvom iz Hodmezovašarhelja unaprediti turizam i međusobne veze.

U Hodmezovašarhelju u Mađarskoj je održano otvaranje IPA programa posvećenog zajedničkom kulturnom nasleđu. Ovaj program povezuje reformatsku crkvenu zajednicu Hodmezovašarhelja i gradski muzej iz Subotice. Oba grada imaju velik potencijal u turizmu koji se tiče kulturnog nasleđa, te će se uključiti u regionalni turizam, razvoj atrakcija, regionalnu saradnju te jačanje civilnih aktivnosti, saopštili su organizatori.

saradnja
Subotica
Hodmezovašarhelj

Slične vesti

Najnovije

16:27, Frissítve: 18:41

Život u Etnopolisu

Organizatori ovogodišnjeg Interetno festivala pripremili su bogat program za posetioce. Izložba starih zanata je jednako popularna kao i ponuda na trgu vina i gastronomije.
13:38, Frissítve: 18:14

Požar u Subotici

Nekoliko automobila izgorelo je blizu Aleje Maršala Tita u Subotici, kada se zapalila centralna garaža u Šumskoj ulici.
14:00, Frissítve: 17:24

Lakša nastava uz robote

Na dvodnevnom akreditovanom kursu “Primena robota u obrazovanju” organizovanom na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici učestvuje 18 pedagoga i nastavnika.

Najčitanije

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Novi pravilnik o prevozu putnika

JP za prevoz putnika “Subotica-trans” je spremno za 1. septembar, kada počinje primena novog pravilnika kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.