Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

IPA saradnja Subotice i Hodmezovašarhelja

2019.06.07
20:35
Forrás
Pannon RTV
Gradski muzej iz Subotice će u saradnji sa reformatskom crkvom iz Hodmezovašarhelja unaprediti turizam i međusobne veze.

U Hodmezovašarhelju u Mađarskoj je održano otvaranje IPA programa posvećenog zajedničkom kulturnom nasleđu. Ovaj program povezuje reformatsku crkvenu zajednicu Hodmezovašarhelja i gradski muzej iz Subotice. Oba grada imaju velik potencijal u turizmu koji se tiče kulturnog nasleđa, te će se uključiti u regionalni turizam, razvoj atrakcija, regionalnu saradnju te jačanje civilnih aktivnosti, saopštili su organizatori.

saradnja
Subotica
Hodmezovašarhelj

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.