Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ishrana mladih sportista

2021.11.24
13:56
2021.11.24
17:09
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.
Pannon RTV

U knjizi se takođe govori i o razvijanju dobrih, zdravih navika, hidrataciji i ishranu specifičnu za treninge. Knjigu su pripremila dva stručnjaka nauke o sportu, Sabolč Halaši i Josip Lepeš, i dva savetnika za ishranu, dr Nada Kosić-Bibić i dr Karolina Berenji. Sabolč Halaši, urednik i koautor priručnika, rekao je da je ova publikacija, potkrepljena naučnim člancima, već počela da se prevodi, a 2022. godine biće dostupna i na mađarskom jeziku. Sadašnja verzija je, međutim, dostupna besplatno, slanjem mejla na adresu: activekids2014@gmail.com.

Sabolč Halaši, urednik i koautor: „U slučaju mladih sportista, naša iskustva govore o tome da oni zapravo ne znaju odgovarajuću ishranu, odgovarajuće procese ishrane, hranjive materije koje treba da unesu u organizam. Postoji mnogo zabluda, mnogo je informacija koje kruže internetom i koje deca prihvataju, primenjuju, a koje možda nisu dobre. Naš cilj je bio da napravimo jedan priručnik, koji pruža osnovne informacije ne samo deci, već i roditeljima, a naravno i trenerima."

Ishrana mladih sportista
Subotica
priručnik
Sabolč Halaši

Slične vesti

Najnovije

18:01

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.