Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Iskoristiti mogućnosti vojvođanskog turizma

2022.08.02
15:23
2022.08.02
16:26
Forrás
Pannon RTV
Na stručnom danu koji je organizovala Fondacija Prosperitati na Paliću bilo je reči o turizmu u Subotici i na Paliću, o onlajn rezervacijama i razvijanju sistema i njegovoj upotrebi.

Razgovaralo se i o načinima na koji Fondacija može da doprinese razvoju turizma. Za ovaj skup postojalo je veliko interesovanje.

Monika Urban u Adi vodi ugostiteljski objekat. Kada god ima mogućnosti učestvuje na ovakvim dešavanjima, na kojima kao mladi preduzetnik može da uči iz iskustva drugih i na tuđim greškama.

„Kako smo 2019. godine otvorili objekat „Urban House" osećam da još nismo iskusni na ovom području. Zbog toga smo sa radošću prihvatili poziv Fondacije Prosperitati, jer osećam da svaka prilika, svaka razmena iskustava može da mi u budućnosti razjasni kako bi bolje radili naš posao."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Deneš Danko je pre 15 godina ušao u svet turizma. Svoje iskustvo sada je podelio sa učesnicima obuke.

„Živimo u jednom potpuno novom svetu, u novoj normalnosti, i to u turizmu donosi jedan apsolutni novi pravac i potpuno novo okruženje. Osim toga što jedni drugima iznosimo svoja iskustva, najviše možemo da učimo jedni od drugih kada čujemo ko kako stoji i šta radi u ovoj novoj normalnosti."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Zadatak mađarske i srpske države i lokalnih samouprave je da obezbede odgovarajuću infrastrukturu, odnosno uslove za funkcionisanje turizma – naglasio je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

„Imamo divno gradsko jezgro, imamo divan Palić i imamo mogućnosti za konjički i sportski turizam, za kongresni turizam. Veoma je važno da ponovo dobijemo mogućnost da se bavimo i velnesom i banjskim turizmom."

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Dr Imre Nađ, predsednik Upravnog odbora Fondacije Prosperitati kaže da još uvek ima teritorija u Vojvodini u kojoj postoje uslovi za nastanak turizma, za pokretanje, ali malo je onih koji to koriste.

„Čekamo da vidimo šta će se dogoditi sa pokretanjem lokalnog turizma, šta će se dogoditi, odnosno kovid se pomalo umešao u ovaj razvoj. Na području Potisja, u prostoru Subotice, u okolini Palića vide se značajne promene, odnosno mogu se očekivati promene. Ono što meni malo nedostaje je izostanak na konkursima naselja u Podunavlju, mađarskih naselja pored Dunava. To je veoma ozbiljna turistička regija u Vojvodini, i mislim da bi to trebalo ojačati."

Stručni dani su skrenuli pažnju i na to koje su prednosti ili nedostaci sa oglašavanjem na internetu. Ukoliko svoje preduzeće oglašavamo na onlajn platformi možemo da dospemo do više osoba, da uvećamo broj rezervacija, posebno ukoliko se to uradi sa dopadljivim fotografijama i po povoljnijoj ceni. Međutim, po mišljenju preduzetnika, to može da predstavlja i rizik ukoliko se ranije ne uplati smeštaj. Takođe, ostaje mogućnost da se osoba koja je rezervisala smeštaj ne pojavi u zakazano vreme. Isto tako, negativan odjek ima i mogućnost ukoliko gosta ne dočeka prizor koji je video u oglasu.

Vojvodina
turizam
Subotica
Palić
Prosperitati
Imre Kern
Dr Imre Nađ

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije