Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ispitivanje podzemnih voda u Srbiji završeno

2019-10-11
17:38
Forrás
Pannon RTV
Projekat je važan zbog poglavlja 27 o zaštiti životne sredine.

Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu završio je studij o podzemnim vodama koji mu je poverilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Projekat je započeo 2017. godine. Jedan od njegovih ciljeva je utvrđivanje količine i kvaliteta podzemnih voda na odabranim mestima gde su vode ugrožene raznim faktorima. Slede se smernice Evropske unije o vodama i sprečavanju zagađenja i propadanja kvaliteta podzemnih voda. Sve ovo je važno u procesu pregovora Sbije o pristupanju EU, posebno u vezi sa poglavljem o zaštiti životne sredine. Podaci prikupljeni tokom realizacije projekta omogućuju širenje mreže koja se bavi podzemnim vodama i angažovanje u međunarodnoj razmeni informacija.

voda
ispitivanje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Tokom praznika – brže preko granice

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske, Nebojša Stefanović i Šandor Pinter razgovarali su danas su u Novom Sadu o bržem protoku na graničnim prelazima između dve zemlje.

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.