Ugrás a tartalomra
Facebook

Ištvan Pastor: Bez vlade Fidesa i HDNP Mađari van granica bi pretrpeli štetu

2020-07-01
19:48
Forrás
Pannon RTV
Da u Mađarskoj nisu na vlasti Fides i HDNP i ova vrsta razmišljanja o naciji i vođenja nacionalne politike, Mađari izvan granica pretrpeli bi neverovatnu štetu.

Ovo je rekao Ištvan Pastor, predsednik SVM-a na sastanku kabineta za spoljne poslova Fidesa koji  je održao izmeštenu sednicu u Mandoku u Mađarskoj. Razgovarajući o aktuelnim pitanjima spoljne politike bilo je reči i o Briselu,  odnosima Fidesa i evropske Narodne parrtije, o postizanju sporazuma o slobodnoj trgovini, o politici proširenja i nacionalnoj politici. Vrednovana je nacionalna politika u poslednjih deset godina i  očekivanja o predstojećih deset godina.

„Važno je da se sačuvana duhovna svežina mađarske zajednice izvan granica, da ima ambicije, zamisli, predstavu budućnosti. Isto toliko je važno da Mađarska bude snažna, odlučna država koja ume da gradi dobrosusedske odnose jer samo to čini mogućim da mađarska zajednica izvan granica opstane i može da se razvija" rekao je Ištvan Pastor, predsednik, Savez vojvođanskih Mađara.

Ištvan Pastor
Fides-HDNP
Savez vojvođanskih Mađara

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Nevreme u Subotici

Nešto pre 20 časova Suboticu je zahvatilo nevreme. U jednoj mesnoj zajednici pala je veća količina grada.