Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ištvan Pastor: Bezbednost je na prvom mestu

2020-11-16
20:33
Forrás
Pannon RTV
U dnevnoj informativnoj emisiji Pannon televizije gostovao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. Govorio je o migrantskoj krizi i državnim sekretarima.

Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka su u petak potpisali koalicioni sporazum. SVM će imati sedam državnih sekretara, od čega će na tri pozicije Ištvan Pastor predložiti ličnosti koje su i do sada bile na tim funkcijama. Prema tom planu bi Atila Juhas ostao na funkciji u ministarstvu poljoprivrede, Anamaria Viček ministarstvu prosvete, a Ferenc Vicko ministarstvu zdravstva. Na funkcije u ostala četiri ministarstva će doći novi ljudi, kazao je Pastor i dodao da će predložiti za ministarstvo građevinarstva Emeše Lalić Urban, ministarstvo pravosuđa Mihalja Njilaša, ministarstvo finansija Jožefa Kerekeša, a životne sredine Roberta Jakšu.

Ištvan Pastor je govorio i o migrantskoj krizi rekavši da je onima koji realno gledaju na dešavanja u svetu jasno da ne možemo da se isključimo iz toj procesa, koji su na teret ovoj regiji. "Ne možemo da postignemo da migrantska kriza ne bude deo srpske svakodnevice. Ali, možemo da postignemo da bezbednost ljudi bude na prvom mestu. Zamolio sam predsednika republike da policija učini sve u cilju podizanja javne bezbednosti. Zamolio sam ga da ako ne svaki dan, ali jako često policija bude prisutna, žandarmerija sa svojim jedinicama i ljudima, i da odnose, olakšavaju ljude od pritiska kojem su izloženi" – izjavio je Ištvan Pastor.

Ištvan Pastor
migranti

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.