Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ištvan Pastor: biće i struje i gasa i za stanovništvo i za privredu, i to po veoma niskoj ceni

2022.09.13
16:45
2022.09.13
19:24
Forrás
Pannon RTV
U Skupštini Vojvodine na 5. Međunarodnom forumu o čistim energetskim tehnologijama predstavnici politike, privrede i nauke razgovarali su o mogućnostima obnovljivih izvora energije.

Cilj skupa je da se ispita gde se Srbija nalazi na ovom polju, kao i da se proceni koje mogućnosti postoje u oblasti korišćenja energije vetra, sunca i biomase. U odnosu na moguću predstojeću energetsku krizu zaključeno je da je potrebno voditi brigu i štedeti podjednako na nivou porodice, preduzeća kao i čitave države.

„Treba da kažem sa svojom punom odgovornošću, da zahvaljujući spoljnoj politici Srbije, zahvaljujući energetskoj politici Srbije, zahvaljujući saradnji unutar sistema, koje je poslednjih godina, koje je poslednju deceniju sprovodila država, mi možemo da govorimo o tome da smo pripremljeni i da će u predstojećoj zimi biti dovoljno električne energije i biće dovoljno i gasa. To je važno jer pruža određenu vrstu sigurnosti porodicama, domaćinstvima i jednu vrstu snažne sigurnosti i ovdašnjoj privredni. Ne samo da će biti dovoljno struje i gasa za stanovništvo, već i za privredu, i to po veoma niskoj ceni" rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.

Ištvan Pastor
struja
gas
stanovništvo
privreda

Slične vesti

Najnovije

16:46, Frissítve: 17:28

Božićna atmosfera u Somboru

Po drugi put je organizovan adventski prodajni vašar na kojem su, u velikoj sali Hrvatskog kulturno-umetničkog društva „vladimir Nazor" izloženi radovi lokalnih kulturnih društava.

Najčitanije

Pucnjava u Horgošu

Na društvenim mrežama večeras su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako jedna grupa migranata šeta ulicama Horgoša, a povremeno se čuje i pucnjava.