Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ištvan Pastor: mađarska opozicija vrti „staru ploču”

2020.04.22
18:42
2020.04.22
20:24
Forrás
Pannon RTV
Partije i organizacija Mađara izvan Mađarske u emisiji „Dobro jutro, Mađarska" na Košut radiju komentarisali su izjavu Timee Sabo, kopredsednice organizacije „Parbesed" (Dijalog).

Kopredsednica organizacije „Parbesed" (Dijalog) u parlamentu Mađarske je  izjavila da se ne može znati gde su dospele maske koje je Mađarska nabavila, dodajući da su čuli da i na prekograničnim područjima ljudi dobijaju zaštitnu opremu koja je stigla u Mađarsku. Hunor Kelemen predsednik RMDS-a (Demokratska alijansa Mađara u Rumuniji) je u svojoj izjavi istakao da se solidarnost očituje u delima, a da je mađarska vlada potvrdila da se na nju može računati. Osim toga i Laslo Brenzović, predsednik Kulturnog saveza Mađara u Ukrajini i Đula Bardoš, predsednik Čemadoka (Kulturnog društva Mađara u Slovačkoj) osudili su izjavu kopredsednice „Parbeseda". Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je u emisiji za izjavu rekao da ga nije iznenadila jer je Timea Sabo samo vrtela „staru ploču". Poznajemo tu pesmu, poznajemo izvođača, oni koji je puštaju trebalo bi već da shvate da je ploča izgrebana i neslušljiva – izjavio je.

„Istina je, da ono što je mene najviše iznenadilo u svemu ovome, je pokušaj da se opere od izjave, što je odmah usledilo po njenom davanju, i što me je isto toliko iznenadilo jer što u opozicionom delu parlamenta nije bilo nikog, ili bar ja nisam primetio, ko bi se kao partija ili pojedinac, ogradio od ove izjave. Smatram to zapanjujućim, ali i istinski bolnim" rekao je Ištvan Pastor, predsednik, SVM.

Ištvan Pastor
Mađarska
opozicija
pomoć

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.