Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ištvan Pastor: ostvarili smo ono što smo želeli

2022.04.04
08:10
2022.04.04
20:06
Forrás
Pannon RTV
Ostvarili smo svoje ciljeve, bez ostatka ostvarili smo ono što želimo – rekao je Ištvan Pastor u sumiranju izbornih rezultata.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara računa na pet ili šest mandata u republičkom parlamentu Srbije, i sa tim je ova stranka očuvala svoj nivo legitimnosti. Uspehu koji je Fides požnjeo na izborima u Mađarskoj doprineli su i Vojvođani, jer su od pristiglih pošiljki za glasanje, posredstvom generalnog konzulata uspeli da vrate 75 odsto glasova – rekao je Pastor.

Prema sadašnjim podacima u parlamentu Srbije nema ni jedne partije koja samostalno može da formira parlamentarnu većinu – rekao je Ištvan Pastor govoreći o rezultatima  izborima. „Brojke, glasovi, mandati gore ili dole, ali mi smo uspeli da sačuvamo nivo naše legitimnosti" dodao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. Politička scena više uopšte neće nalikovati onome na što smo navikli, rekao je Pastor: „Biće sedam lista, plus pet manjinskih. U okviru toga lista Saveza vojvođanskih Mađara, koja će sa velikom verovatnoćom imati pet ili šest mandata. U svakom slučaju to je dovoljno za to da imamo samostalan poslanički klub."

Pannon RTV

Među ciljevima Saveza vojvođanskih Mađara bilo je i to da Aleksandar Vučić već u prvom krugu pobedi na izborima za predsednika republike Srbije: „Na izborima za predsednika republike, sadašnji predsednik republike dobio je podršku od blizu 60 odsto u prvom krugu. Mi smo tome doprineli u velikoj meri, do kraja smo ispratili i sledili. Ukupni glasovi Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara u ogromnoj većini se podudaraju, ili su veoma približni brojci koji je on kao kandidat dobio na tim mestima."

U svom govoru Pastor je pomenuo i parlamentarne izbore u Mađarskoj: „Fides je u Mađarskoj pobedio sa veoma ubedljivom većinom. Tome smo mi tako doprineli, da prema našim informacijama od izbornih pošiljki koje su ovamo upućene, blizu 75 odsto smo i vratili posredstvom generalnog konzulata. Takav rezultat nikada do sada nije ostvaren."

Pannon RTV

U vezi izbora u Srbiji Ištvan Pastor je rekao da se pripremaju za to da Savez vojvođanskih Mađara sa onom frakcijom i političkom snagom koja će učestvovati u radu parlamenta i radu vlade, i dalje bude ozbiljan i pouzdan partner na koga se može računati.

Savez vojvođanskih Mađara
izbori 2022
Ištvan Pastor

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.