Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Ištvan Pastor: rezultati pokrajine su za primer

2020.12.21
16:50
2020.12.21
20:56
Forrás
Pannon RTV
U izveštaju Državne revizorske komisije planiranje i izvršenje budžeta Pokrajine za 2019. ocenjeno je pozitivno. Ištvan Pastor kaže da to potvrđuje da rezultati pokrajine mogu da služe za primer.
Pannon RTV/Bognár Róbert

O izveštaju je raspravljano u Skupštini pokrajine u Novom Sadu. Revizori su kontrolisali prošlogodišnji budžet. Nakon stroge kontrole drugu godinu zaredom pozitivno je ocenjeno finansijsko poslovanje pokrajine.

„Smatram da je ovaj izveštaj značajan u tom smislu da stavlja tačku na pitanje da li smo proteklih godina radili po zakonu. Važno je da je to rekao revizor. Važno je i to da je ovde bio i republički Odbor za finansije. Važno jer potvrđuje da u brojnim oblastima – kao i u ovoj – rezultati pokrajine mogu da budu za primer" rekao je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.

Pannon RTV/Bognár Róbert

U odnosu na prethodne godine povećan je broj finansijskih inspektora i kontrola.

„Podsetio bih vas da smo mnogo učinili u konsolidovanju javnog duga, poslovanju javnih fondova čiji smo osnivači, i na taj način dobili sveobuhvatnu sliku o našem finansijskom poslovanju" rekao je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine.

U proteklom periodu posebna pažnja posvećena je svakom utrošenom dinaru – dodao je predsednik pokrajinske vlade.

Ištvan Pastor
pokrajina
pokrajinska skupština
pokrajinska vlada
rezultati
budžet
izveštaj
finansijsko
Igor Mirović

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.