Ugrás a tartalomra
Facebook/Pásztor István

Ištvan Pastor se susreo sa premijerkom Brnabić i razgovarao o problemima s migrantima

2021.07.12
16:19
2021.07.13
11:35
Forrás
Pannon RTV
Predsednik SVM od premijerke Srbije očekuje trajno rešenje za situaciju sa migrantima u Novom Kneževcu.

Kako je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor objavio na svojoj fejsbuk stranici, informisao je premijerku Srbije o tome da je stanje u opštini Novi Kneževac neodrživo, zapanjujuće i da stanje sa migrantima izaziva krajnje ogorčenje.

Prema njegovim rečima, neće ostaviti na cedilu ni meštane Majdana, Rabe niti druge, neće ih zaboraviti, to se nikada ne može desiti. Pastor od premijerke Srbije traži prihvatljivo rešenje koje će da smiri ljude, poput onoga u Šidu. Na sastanku su strane razgovarale i o obnovi aračke crkve u pustari te o ulozi ministarstva kulture u finansiranju izgradnje. Predsednik SVM je objavio i da su razgovarali o obnovi železnice Subotica-Segedin te o značaju nesmetane pasoške i carinske kontrole, da se planiranih 40 minuta reda vožnje iz administrativnih razloga ne produžuje. Pastor je dodao i da se još jednom uverio kako je premijerka Brnabić praktična, otvorena i spremna da pomogne.

Ištvan Pastor
Ana Brnabić
susret
migranti
SVM
Savez vojvođanskih Mađara

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.