Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ivet Maćuš iz Sombora pobednica galopa u kategoriji juniora

2023.05.27
20:05
2023.05.27
20:12
Forrás
Pannon RTV
Ivet Maćuš iz Sombora i njen konj Juka su pobedili u finalu Vovjođanskog galopa u kategoriji mladih jahača.

Trka je jednim delom bila neizvesna između predstavnika iz Sombora i Malog Iđoša, ali je na kraju Ivet Maćuš ostvarila sigurnu pobedu. Zanimljivo je da je Ivet sa svojim konjem prvi put učestvovala na Vojvođanskom galopu. Uprkos tome što su malo trenirali zajedno, među njima je vladala velika harmonija.

"Mislim da je konkurencija bila jaka jer su drugi konji bili vrlo jaki, ali smo mi pokušali da damo sve od sebe."

Lili Čerge i njen konj Bohoc iz Malog Iđoša su zauzeli drugo mesto, tako da će oni zajedno sa Ivet predstavljati Vojvodinu na Nacionalnom galopu koji će se održati na Trgu Heroja u Budimpešti.

Kvalifikacione trke u kategoriji mladih jahača:

Prvu trku je osvojila Ivet Maćuš, predstavnica Sombora, sa svojim konjem Jukom. Lucija Kalapati iz Trešnjevca i njen konj Maja, završile su na drugom mestu.

U drugoj trci su na startnu liniju stali brat i sestra Balaž Vajda i Ana Vajda. Jahači iz Oroma i Bačkog Petrovog Sela su imali uzbudljivu trku, jer su tokom cele trke bili ujednačeni, tako da su u cilj stigli u isto vreme, bila je mrtva trka, pa su se oba takmičara plasirala u finale.

Lili Čerge iz Malog Iđoša sa svojim konjem Bohocom je završila na prvom mestu u trećoj trci, na drugom mestu je bila predstavnica Čantavira Rebeka Šinković sa svojim konjem Dandijem.

galop
Ivet Maćuš
Sombor
Vovjođanski galop
jahač
mladi jahač

Najnovije

Najčitanije