Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Iz pokrajinskih izvora obnovljeni prozori u osnovnoj školi „Petefi Šandor" u Senti

2021.06.08
17:01
2021.06.08
17:24
Forrás
Pannon RTV
Obnovljeni su prozori u osnovnoj školi „Petefi Šandor" u Senti, a investicija je ostvarena iz pokrajinskih izvora. Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji i u ostalim školama naselja.

Ova investicija realizovana u osnovnoj školi „Petefi Šandor" u Senti bila je neophodna i sa stanovišta energetske efikasnosti.

„Uspeli smo da zamenimo 14 prozora, što je oko tri učionice. Obnova škole je počela još ranije, pre dosta godina je krenula obnova prozora, ali je zbog nečega zastala, i nakon pet godina uspeli smo da ponovo pokrenemo projekat i nadamo se da ćemo uspeti do kraja da zamenimo prozore" kaže Kološ Gordan, direktor osnovne škole „Petefi Šandor".

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

U osnovnoj školi koju pohađa preko 300 učenika, sadašnji projekat obnove, vredan blizu milion dinara ostvaruje se iz pokrajinskih izvora – rekla je Hajnalka Buranj. Pokrajinska poslanica SVM-a je istakla: „Kao poslanica smatram izuzetno važnim, da je u našoj opštini ostvarena ova pokrajinska investicija, ne samo u samoj Senti, nego i u selima. Nadamo se da će i u Tornjošu započeti obnova unutar objekta škole."

Lokalna samouprava Sente smatra izuzetno važnim da se u školama jednog od potiskih obrazovanih centara obezbedi stalan razvoj i napredak – rekao je Atila Juhas, član opštinskog veća zadužen za oblast obrazovanja.

„Namera nam je da obnovimo i ostale škole, da ih doteramo i sredimo tokom leta, za to su u budžetu predviđena sredstva. Radovi će započeti uskoro, čim se okončaju završni ispiti za malu maturu, odnosno kada i srednje škole budu završavale nastavnu godinu. Moramo da obratimo pažnju u kakvom su stanju institucije, jer tvrdim da senćanske obrazovne institucije to mogu, pa i rade na evropskom nivou."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nakon obnove osnovne škole „Turzo Lajoš" i senćanske Gimnazije, sada je u planu rekonstrukcija osnovne škole „Stevan Sremac".

Senta
osnovna škola
osnovna škola Šandor Petefi

Najnovije

16:36, Frissítve: 16:42

Ko je najbolji seljak u Molu?

Nakon prinudne pauze prošle godine, ponovo je održana Seoska olimpijada i takmičenje u kuvanju u Molu, kojia se među stanovnicima i poljoprivrednicima Potisja već smatra tradicionalnom manifestacijom.

Najčitanije

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.