Ugrás a tartalomra
Tanjug/Jaroslav Pap

Izabrana je Pokrajinska vlada

2020.10.29
21:41
Forrás
Pannon RTV
Za predsednika Pokrajinske vlade izabran je Igor Mirović. Pokrajinski sekretar za obrazovanje dolazi iz redova SVM-a, a to je Žolt Sakalaš.

Igor Mirović, kao mandatar, predstavio je nove kandidate za sekretare još pre podne, a zatim je svoj ekspoze predstavio na zasedanju Skupštine Vojvodine. Kao i srpska, tako će i pokrajinska biti vlada kontinuiteta - izjavio je Mirović. On je rekao da je najvažniji cilj zajedništvo.

Predlog za imenovanja Igora Mirovića za mandatara za sastav nove vlade, obrazložio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine. On je poručio da ovaj dan doživljava kao praznik rada pokrajinskog parlamenta. Kontinuitet je važna društvena vrednost, posebno prenos znanja i iskustva. Ovaj kontinuitet i ponovno imenovanje Mirovića na čelo Pokrajinske vlade je garancija prosperiteta Vojvodine - rekao je Ištvan Pastor. On je dodao: Igor Mirović ima veliko političko iskustvo i veliko iskustvo u privredi.

Igor Mirović je u svom ekspozeu kao najvažniji cilj naveo zajedništvo. Prema njegovim rečima, potvrdilo se da je sada, 2020. godine, zajedništvo postalo izuzetno značajno.

Tanjug/Jaroslav Pap

Igor Mirović, mandatar Pokrajinske vlade, SNS: „Ovo je godina u kojoj smo suočeni sa velikom globalnom krizom. Zbog toga, možda sada više nego ikad, moramo raditi na principu zajedništva. Ovo zajedništvo ima dubok, simbolički značaj. Zajedništvo je ovde među nama, ali i među onima koji nisu ovde. Zajedništvo sa građanima, društvenim grupama i kategorijama. A posebno je važno zajedništvo koje postoji između srpskog naroda i nacionalnih zajednica, i to mora biti najvažniji princip, koji prožima sve segmente našeg rada."

Manadatar Pokrajinske vlade je kao ostale ciljeve naveo okupljanje oko realizacije projekata, privredni razvoj Vojvodine, velika infrastrukturna ulaganja, pažljivo vođenje javnih finansija i poštovanja zakona. U svom ekspozeu je posebno istakao poljoprivredna ulaganja i razvoj.

Igor Mirović, mandatar Pokrajinske vlade, SNS: „U centru pažnje treba da budu mala i srednja poljoprivredna gazdinstva. Velika gazdinstva imaju dovoljno sopstvenih sredstava, oni mogu da investiraju i da se razvijaju i u trenutnoj kriznoj situaciji, zahvaljujući akumuliranim sredstvima, a mi ćemo da nastavimo,  i to je već zadatak novog sekretara za poljoprivredu, da malim i srednjim gazdinstvima omogućimo da čak i ponove ovu godinu. Ovde mislim na to da je ova godina bila veoma dobra za poljoprivrednike."

Tanjug/Jaroslav Pap

Obnova zdravstvenih ustanova takođe je jedan od prioriteta nove Pokrajinske vlade.

Igor Mirović, mandatar Pokrajinske vlade, SNS: „Nastavićemo da opremamo bolnice, a i u ovom mandatu ćemo označiti one regionalne bolnice za koje već imamo završenu plansku dokumentaciju, od Subotice, preko Sombora, do Kikinde, čija obnova već može da počne."

Zoran Gojković iz Srpske napredne stranke i u novoj Pokrajinskoj vladi ostaje sekretar za zdravstvo. Njegova stranačka koleginica Dragana Milošević zadržaće mesto sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Nema promene ni na mestu sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, kadar Srpske napredne stranke Vladimir Galić ostaje na toj funkciji, kao i Smiljka Jovanović, koja je sekretar za finansije u Pokrajinskoj vladi. Sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delaatnost i dalje će rukovoditi Zoran Milošević. Svi oni su članovi Srpske napredne stranke.

Predrag Vuletić, pokrajnski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, kao kadar Pokreta socijalista, ostaje na toj funkciji. Ognjen Bjelić iz Srpske napredne stranke preuzeće rukovođenje sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok će sekretar za privredu i turizam biti Nenad Ivanišević, član Socijaldemokratske partije Srbije. Čedomir Božić, član SNS-a, obavljaće dužnost sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dok će njegov partijski kolega Dane Basta biti sekretara zadužen za sport i omladinu. Pokrajinski sekretar za obrazovanje dolazi iz redova SVM-a, a to je Žolt Sakalaš. On će ujedno biti i jedan od potpredsednika Pokrajinske vlade. Aleksandar Sofić, kadar Srpske napredne stranke, predvodiće sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Branko Ćurčić, političar Socijalističke partije Srbije, biće jedan od potpredsednika Pokrajinske vlade, ali bez određene sekretarske funkcije.

pokrajinska vlada
Igor Mirović

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.

Ishrana mladih sportista

U Subotici je predstavljena srpska verzija priručnika pod nazivom „Ishrana mladih sportista". U ovom izdanju se između ostalog nalaze recepti ilustrovani slikama, odnosno saveti o ishrani.