Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Izbori za EP 2019: Do sada 5700 prijavljenih glasača u stranim predstavništvima

2019-04-20
12:51
Forrás
MTI
Četiri nedelje pre roka već 5700 prijavljenih potvrdilo nameru glasanja u 134 stranih predstavništva za izbor mađarskih članova u EP.

Krajnji rok za registraciju u stranim predstavništvima prema prebivalištu građana je 17. maj u 16 časova. Prijava se može podneti lično, putem pisma ili na internet stranici www.valasztas.hu. U stranim predstavništvima glasanje će se obavljati na dan izbora, od 6 sati ujutru do 7 uveče. Građani koji imaju prebivalište u Mađarskoj a glasaju u inostranstvu, mogu glasati isključivo u stranim predstavništvima, putem pisama ne. Većina glasača, njih 483, registrovalo se u Londonu.

Evropska Unija

Slične vesti

Najnovije

12:03, Frissítve: 23:10

Optimizam Mađara u Kikindi

Pod nazivom “Praznik na Duhove” u petak uveče je održana svečanost u Kikindi. Događaj je ujedno bila i lokalna kampanja Saveza vojvođanskih Mađara.
15:03, Frissítve: 23:10

Radna akcija u Novom Selu

Lokalna organizacija SVM u Novom Selu danas je organizovala radnu akciju sa svojim volonterima. Uređivali su dvorište zgrade mesne zajednice, mesto okupljanja meštana tokom letnjih programa.
18:02, Frissítve: 18:08

Krvopije napadaju

Sezona krpelja je na našem području u punom jeku. Šetnja u šumi, odmor ispod drveta, rekreacija u parku, svejedno, krpelji se mogu naći bilo gde.

Népszerű

Újvidék az új gócpont

Huszonkét bentlakónál és hat dolgozónál állapították meg a koronavírus-fertőzést a péterváradi Mass Green House idősek otthonában - írja közleményében a Tartományi Kormány.

Najčitanije

U Bečeju otkrivena Trijanonska spomen-ploča

Povodom Dana nacionalnog jedinstva, jutros je održana sveta misa u Rimokatoličkoj crkvi Uspenja Bogorodice u centru Bečeja, a u dvorištu crkve je postavljena Trijanonska spomen-ploča.