Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Izbori za EP 2019: Do sada 5700 prijavljenih glasača u stranim predstavništvima

2019-04-20
12:51
Forrás
MTI
Četiri nedelje pre roka već 5700 prijavljenih potvrdilo nameru glasanja u 134 stranih predstavništva za izbor mađarskih članova u EP.

Krajnji rok za registraciju u stranim predstavništvima prema prebivalištu građana je 17. maj u 16 časova. Prijava se može podneti lično, putem pisma ili na internet stranici www.valasztas.hu. U stranim predstavništvima glasanje će se obavljati na dan izbora, od 6 sati ujutru do 7 uveče. Građani koji imaju prebivalište u Mađarskoj a glasaju u inostranstvu, mogu glasati isključivo u stranim predstavništvima, putem pisama ne. Većina glasača, njih 483, registrovalo se u Londonu.

Evropska Unija

Slične vesti

Najnovije

20:28

Teranje zime u Padeju

Veštice, mačke, Zoro, čak i Spajdermen priključili su teranju zime u nedelju. Mađarski kulturni klub "Takatš Rafael" organizovao je karnevalsku povorku, maškare sa kojom tradicionalno dočekuju proleće
15:33, Frissítve: 19:59

Poznati glasovi u Zenti

Mali broj budimpeštanskih pozorišta može se pohvaliti sa toliko poznatih sinhronih glasova, kao što je to slučaj sa Novim pozorištem. Njihova predstava "Ljudi glasovi" govori o toj profesiji.
16:47, Frissítve: 19:59

Festival kobasica u Belom Blatu

U banatskom selu je održan VII. Festival kobasica, koji je od jedne inicijative za oživljavanja tradicije svinjokolja, prerastao u jednu od najmasovnijih manifestacija u regionu.

Najčitanije

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prisustvo migranata izaziva strah u Kanjiži

U Kanjiži je održan građanski forum u vezi sa migrantskom krizom. Meštani su razgovarali sa čelnim ljudima opštine i tom prilikom su sa njima podelili svoju zabrinutost zbog prisustva migranta.