Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Izborna skupština Fidesa u Budimpešti

2019-09-29
15:48
2019-09-29
17:10
Forrás
MTI
Danas se održava izborna skupština Fidesa, biraju se predsednik i potpredsednici. Kongres je počeo u 10 časova.

Na događaju govoriće nekoliko zvaničnika. Žolt Šemjen, koji je u ime 75-godišnjeg HDNP i svih njenih saveznika pozdravio učesnike, naglasio je: njihov savez je savez vrednosti. Potpredsednik Vlade Mađarske i predsednik HDNP je nastavio: zaštitili smo našu zemlju, našu hrišćansku civilizaciju, a time naš način života i naš narod. Na kongresu je prisutan i Ištvan Pastor predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. U svom govoru on je ocenio period koji je protekao od poslednjeg kongresa izuzetno uspešnim. Danas u Srbiji, posle više od sto godina nije nepovoljnost, već prednost biti Mađar – izjavio je. Očekuje se da će Viktor Orban govoriti u 14.30 popodne. Poslednji kongres Fidesa bio je u jesen 2017. godine, kada je premijer Viktor Orban jednoglasno, sa 1358 glasova izabran na mesto predsednika.

Fides
izborna skupština
Budimpešta

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.