Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Izborna skupština Foruma penzionera SVM

2019-10-19
21:08
Forrás
RTV Pannon
Na današnjoj izbornoj skupštini održanoj u Bačkoj Topoli, Katalin Nađ je izabrana za novog predsednika, a Magdalena Kovač za potpredsednika Foruma penzionera Saveza vojvođanskih Mađara.

Forum penzionera SVM osnovan je 2015. godine i rad je počeo sa 650 članova. Forum ima 13 osnovnih organizacija širom Vojvodine a nedavno je formirana i beogradska. ”Predsednik je Katalin Nađ iz Subotice a potpredsednica Magdalena Kovač iz Novog Kneževca. Izabrali smo zapisničara, Mariju Pastor iz Sente. Pažnju smo posvetili i teritorijalnim aspektima, pošto je novi predsednik Ženskog foruma Hajnalka Buranj iz Sente a predsednik Foruma mladih iz Ade. Ovo je potrebno da se zadaci ne koncentrišu na jedno naselje” – rekla je Marta Barši, odlazeći predsednik Foruma, detaljno govoreći o odluci skupštine.

Novoizabrani predsednik Foruma penzionera Katalin Nađ do sada je kao potpredsednik pomagala rad organizacije. “Imamo mnogo planova za budućnost. Kad god su izbori, mi smo uključeni u kampanju, okupljajući zajednicu. Naš najveći san je bliska saradnja sa Forumom mladih i Ženskim forumom” navela je Katalin Nađ.

Izbornoj skupštini prisustvovala je i Elvira Kovač, potpredsednik SVM: “Kako su Ženski forum SVM-a i omladinska organizacija aktivni i imenovali su svog sekretara za spoljne poslove, stoga sam savetovala penzionere da bi bilo dobro zvanično izabrati sekretara za spoljne poslove. U poslednje dve godine, oni su pozvani i prisustvovali su raznim događajima i konferencijama Evropske zajednice starijih ljudi. Kako Srbija nije članica EU, mi smo samo pridruženi članovi Evropske narodne stranke, tako da su oni ovde posmatrači, mogu i govoriti, ali nemaju glasačko pravo. Verujem da i ovaj sistem odnosa mora da se ojača.”

Potpredsednik SVM-a rekla je da će penzioneri moći aktivno učestvovati na izborima u Srbiji, koji će se održati za šest meseci.

Foruma penzionera SVM
Savez vojvođanskih Mađara
izborna skupština

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.