Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

2021.09.18
20:03
Forrás
Pannon RTV
Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

U pepeo su pretvoreni plodovi višedecenijskog rada Roberta Seke i Erike Mandić iz Subotice. Ovih dana njihova automehaničarska radionica opremljena najsavremenijim mašinama izgorela je do temelja, zajedno sa kupatilom, garderobom i trpezarijom. Mada su vatrogasci munjevito stigli na lice mesta, nisu mogli da pomognu. Uprkos ovom događaju, zadovoljne mušterije nastavljaju da donose svoja vozila na popravku.

„Uvek kod njega donosim svoj automobil, to je tako kod mene, i uvek sve reši. Skidam mu kapu. Na žalost, imao sam mnogo lošeg iskustva ranije sa majstorima. Onih koji su i prevarili, kod kojih je auto bio i dve nedelje i ništa nisu uradili na njemu. Za njega svako priznanje. Od kako sam ga pronašao, dolazim kod njega, on je zakon" kaže Silard Semu. 

Pannon RTV/Csipak Edvin

Erika Mandić, životna saputnica Roberta Seke kaže da od toga što nije bilo ljudskih žrtava u nesreći koja je zahvatila radionicu od 120 kvadratnih metara, delilo ih je tek nekoliko trenutaka.

„Momci su radili unutra, i otišli su da ručaju, a muž je otišao u kanclaeriju da napravi račun, i nakon dva minuta je čuo pucketanje, primetio je dim i osetio miris. Kada je izašao srušio se plafon na dva automobila i u tom trenutku vatra je sve progutala. Odmah smo obavestili vatrogasce, ljudi su veoma brzo izašli."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Robert Seke se poslom u svojoj struci bavi blizu 40 godina. Neumorno je nastojao da održi korak sa savremenim zahtevima, zbog toga je u radionicu ugradio moderne mašine. Obavljali su poslove lemljenja, farbanja, mehaničke popravke, električarske poslove.

„Nije eksplodirala flaša sa butanom, u vodovima je došlo do kratkog spoja. Utvrđeno je da je reč o kratkom spoju i ne može se znati da li je bio problem sa novim panelom ili sa vodovima. Činjenica je to da nije ljudska greška niti podmetnuto. Nama je ovo bio život i naša budućnost.

- Da li su zgrada i radionica bili osigurani?

- Jeste, žena mi radi u osiguravajućoj kući, zahvaljujući njoj sklopili smo ugovor za zgradu i opremu na maksimalno moguće osiguranje. Na žalost to neće pokriti da ponovo izgradimo to što je bilo."

Robert Seke je, ne žaleći svoje vreme i trud, pomogao mnogima u nevolji. Sada se nada da će u nevolji i on dobiti pomoć od drugih. 

automehaničar
izgorela
Subotica

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.