Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Izgradnja nove sportske hale u Totovom Selu

2021.06.10
20:13
Forrás
Pannon RTV
Postavili su jednu vremensku kapsulu i blagoslovili kamen temeljac sportske hale.

U Totovom Selu se gradi sala za fizičko vaspitanje, a biće obnovljen i lokalni dom učenika. Sve to zahvaljujući podršci Vlade Mađarske. Takođe su predali na upotrebu i jedan veliki teren sa veštačkom travom, što je takođe realizovano sredstvima iz Mađarske. Ovim događajima su, između ostalih, prisustvovali Janoš Arpad Potapi, mađarski državni sekretar za nacionalnu politiku, Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

Pannon RTV

Slavko Večerin, subotički biskup, blagoslovio je kamen temeljac buduće sale za fizičko u Totovom Selu. Postavljena je takođe i jedna vremenska kapsula. Pored toga, obnoviće se i lokalni dom učenika. Jene Utaši, župnik, Totovo Selo: „Ako završimo sa ovim sportskim objektom, dobićemo jedan teren koji ispunjava i međunarodne standarde, a u okviru toga teren za odbojku, obezbedićemo i prostor za košarku, biće tu i stoni tenis, naime ta sala može to da podnese."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Zahvaljujući naporima i ulaganjima koja su realizovana proteklih godina, Totovo Selo se takođe uveliko razvija - rekao je Ištvan Pastor, predsednik SVM-a. „Treba razumeti da je u sportu isto kao i u životu, da nije dovoljno samo smisliti nešto i razgovarati o tome, već mora postojati i sposobnost, snaga da se to može uraditi. Protekle su godine u negovanju snova, dok nije stvorena ta kritična količina volje, sistem mogućnosti, namera koja je omogućila da se i ova akademija u Totovom Selu razvije."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Pored toga, predat je na upotrebu i jedan veliki teren sa veštačkom travom, koji je takođe izgrađen uz podršku Vlade Mađarske. Izgradnja novog fudbalskog terena i pripadajuće infrastrukture realizovana je u okviru podsistema Fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole. Sabolč Palađi, generalni direktor, TSC: „Što se tiče kvaliteta i samog terena sa veštačkom travom, to je teren koji se zaista može maksimalno opteretiti, čije održavanje je mnogo lakše od terena sa prirodnom travom i veoma je i atraktivan za mlade."

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jedno od najvažnijih oblasti u jačanju zajednice danas je već sport, to da mlade vaspitamo za sport i Totovo Selo takođe ide tim putem - rekao je Arpad Janoš Potapi, državni sekretar za mađarsku nacionalnu politiku. „Sport za nas znači mnogo, znači to da naše mlade vaspitamo u pravcu zdravog života, a pored toga ih učimo i da vole sport i rekreaciju. Pored toga, može se uopšteno reći da su dobri sportisti takođe i dobri đaci, i nadamo se da je to slučaj i u Totovom Selu, i da će to sve više biti tako. Takođe je važno naglasiti da jačamo zajednicu širom sveta, odnosno u Karpatskom basenu, jake mađarske zajednice."

Zahvaljujući investicijama u izgradnji i onim ulaganjima koja su već realizovana, u Totovom Selu se može odvijati kvalitetno obrazovanje, i to u nekoliko sportskih grana.

Ištvan Pastor
Jene Utaši
Sabolč Silađi
Arpad Janoš Potapi

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.