Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Izložba fotografija Maćaša Nemeta u Bečeju

2020-11-06
14:19
Forrás
Pannon RTV
Izložba pod nazivom „Crno-beli svet” može se pogledati tokom novembra u Gradskom pozorištu u Bečeju.
Pannon RTV/Rácz László

Izložba Maćaša Nemeta, penzionisanog fotoreportera dnevnog lista „Mađar So", otvorena je u Bečeju u galeriji Krug u okviru Gradskog pozoršta. Na izložbi pod nazivom „Crno-beli svet", koja se može pogledati do kraja novembra, evocirane su uspomene na najznačajnije trenutke iz istorije sporta, kao i sećanja na jedan svet koji nestaje, gde su još žene nosile marame na glavi, gde je bilo salaša, konja, zaprega, sve je to ovekovečeno crno-belim snimcima.

Pannon RTV/Rácz László

„Belo-crni svet mi je prirastao, jer sam kao roditelj puno radio. Od svoje 10. godine radio sam i na salašu kao nadničar, kako se tada govorilo. Zato me zanima poljoprivreda. Znam poljoprivredu, to mi je u malom prstu, mogao bih biti i dobar poljoprivrednik, a imam i mali plac, gde ću vrlo skoro, već sledeće nedelje, u 82. godini, ako doživim, saditi mlade sadnice breskve.„ rekao je Maćaš Nemet, fotograf.

Maćaš Nemet
Bečej
izložba
fotografija

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.