Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Izložba maketa konja u Senti

2021.06.05
18:07
Forrás
Pannon RTV
U Kreativnoj kući u Senti predstavljena izložba pod nazivom Konj, koju su zajedno pripremili Kulturno društvo "Ištvan Mora" iz Kevija i Centra za talente "Ištvan Temerkenj" iz Tornjoša. Izložbu je podržao Mađarski nacionalni savet.

Tema projekta bio je konj, pokušali su ga deci predstaviti u nekoliko pristupa.

Oršolja Tot, učenik, Osnovna škola "Ištvan Temerkenj", Tornjoš: „Napravili smo bicikl sa maketom konja koji predstavlja konjsku pokretačku snagu. Tako reći, to podiže težinu, što se može isprobati."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Pripremljeni predmeti osim što su se mogli pogledati, pojedini su se mogli čak i isprobati. Radovi su se odvijali u tri školske zgrade, a projektu su se pridružili i učenici škola u Keviju, Bogarašu i Tornjošu, kao i zaposleni u prosveti.

Judit Rakoš, učiteljica istorije, Osnovna škola "Ištvan Temerkenj", Tornjoš: „U sve tri zgrade deca su učestvovala u nekoj vrsti radionice. Takođe smo raspisali konkurs, pa je bilo takmičenje u likovnoj umetnosti ili su oni koji su kod kuće imali stare slike sa motivom konja, oni su to doneli, ali bilo je onih koji su radili kod kuće ili u školskoj radionici."

Pannon RTV/Apczi Jenő

U postavljanju izložbe ravnopravno su učestvovali deca, učitelji i roditelji.

Atila Perpauera, rukovodilac, Centar za talente: „Pokušali smo uključiti područja koja nam pomažu i u obrazovanju, jer smo deci mogli pružiti mogućnosti u kojima se možemo složeno izraziti, a mogli smo uključiti i kolege, decu i roditelje."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Zainteresovani mogu pogledati interaktivnu izložbu u Kreativnoj kući u Senti.

Senta
maketi
konJ

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.