Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Molnár Ádám

Izložba pod nazivom „Savremena mađarska arhitektura" otvorena je u Kanjiži

2022.01.22
14:52
2022.01.22
16:45
Forrás
Pannon RTV
Panel izložba jedne vrste projekcije savremene mađarske arhitekture, inicirao je Odsek za arhitekturu Mađarske akademije umetnosti. Izložba je postavljena u Galeriji „Dobo Tihamer" u Kanjiži.
Pannon RTV/ Molnár Ádám

U pomenutoj galeriji u Kanjiži zainteresovani mogu videti zajedničko predstavljanje članova Odseka akademije. Izložba se može pogledati u galeriji do 15. februara, a ulaz je slobodan.

Pannon RTV/ Molnár Ádám

Atila Turi, arhitekta odlikovan nagradama „Košut" i „Ibl": „Veoma je interesantna stvar da je ta neverovatna mađarska kultura na prelazu vekova, potekla iz ovih krajeva, ta značajna kultura na prelazu vekova dakle nije rođena u Budimpešti. Ljudi su došli iz Oradee, Kluža, iz Slovačke, Vojvodine, jer mesta koja sada nazivamo periferijom uvek mogu dati moć rađanja, pa tako zapravo nisu periferija, već čuvari jedne stvari, jednog avana u kome se kulture spajaju. U kojima se razumevanje kreće na drugačiji način, od takozvanog centra."

izložba
Kanjiža

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.